powierzenie pieczy - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 16 lut 2017, 11:59

zawsze dla kazdej sprawy o 500+ istotny jest sklad rodziny...przeczytaj sobie jeszcze raz definicje rodziny, kto moze wyladawac w tym skladzie...wladze rodzicielska moze miec dwoje rodzicow na przyklad ale 500+ moze dostac ten z rodzicow, z ktorym dziecko zamieszkuje...uwazam,ze jesli nie zamieszkuje z zadnym i na dodatek to jest usankcjonowane prawnie (zebezpieczenie, nawet nieprawomocne, ale jednak mowiace o tym,ze dziecko zamieszkuje juz z dziadkiem) to swiadczenie nie przysluguje...chyba ze moze jeszcze dziecko mieszka z ojcem i ojciec ma dozór kuratora 9 a z dziadkeim zamieszka dopiero jak uprawomocni sie zabezpieczenie - tutaj to wlasciwie jest niewiadome), wtedy co innego :)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 16 lut 2017, 12:45

jedyne fakty: dotyczące dziecka x

dziecko mieszka teraz z dziadkiem. ("do czau prawomocnego zakończenia postępowania w ten sposób, że sprawowanie pieczy zastępczej nad małoletnim x powierzyć dziadkowi jako kandydatowi do pełnienia funkcji rodziny zastępczej "

Podsumowując zapytam ostatni raz. "kb" mam teraz uchylić decyzję czy poczekać na uprawomocnienie (ostateczne rozstrzygnięcie?)
Gregoryj

Napisano: 16 lut 2017, 13:24

ja bym uchylila:) z uwagi na niezamieszkiwanie dziecka z ojcem
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 16 lut 2017, 13:49

też tak myślałem, ale mam w pracy mały konflikt w powyższej sprawie ;)
Gregoryj

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x