praca w weekend - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 26 lis 2016, 16:00

Czy na umowie o pracę,pracujecie w weekend???
kok

Napisano: 27 lis 2016, 21:12

Pracujemy w soboty aczkolwiek na szkoleniu mówiono,że nie mamy pracować.
mimi

Napisano: 28 lis 2016, 9:18

witajcie!
ja w weekend nie pracuje. moje rodziny wiedzą, że w razie problemów mają wzywać Policję, niektóre mają nadzór kuratora więc to on dysponuje czasem w weekend. mam też umowę o pracę w trybie zadaniowym.
AsystenTTttt

Napisano: 28 lis 2016, 10:09

AsystenTTttt pisze:witajcie!
ja w weekend nie pracuje. moje rodziny wiedzą, że w razie problemów mają wzywać Policję, niektóre mają nadzór kuratora więc to on dysponuje czasem w weekend. mam też umowę o pracę w trybie zadaniowym.
A czy w umowie masz zawarte, że 7 dni w tygodniu od 7-21 ?
Czy dobrze rozumie, że mój czas pracy ma nie przekraczać 8 h dziennie, a 40h tygodniowo ? Ciężko mi pojąć ten zadaniowy czas pracy,,,;)
koko1

Napisano: 28 lis 2016, 11:13

koko1 pisze:A czy w umowie masz zawarte, że 7 dni w tygodniu od 7-21 ?
Czy dobrze rozumie, że mój czas pracy ma nie przekraczać 8 h dziennie, a 40h tygodniowo ? Ciężko mi pojąć ten zadaniowy czas pracy,,,;)
Podaj maila podeślę Ci materiały ze szkolenia odnośnie zadaniowego czasu pracy na umowie.
możesz przekroczyć 8 godzin dziennie, na drugi dzień możesz zrobić mniej, musi być minimalny odpoczynek 11 godz.,
rozliczasz się z godzin tak aby zgadzało Ci się w miesiącu (max chyba do trzech).

początkowo mówiono w mediach że asystent będzie pracował i w weekendy, praktycznie 24 godz na dobę...
szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie tego, asystent ma swoje prywatne życie, rodzinę. ta praca i tak jest zazwyczaj obciążająca psychicznie.
na szczęście na szkoleniach uczą, że w przypadku umowy o pracę weekendy mamy wolne.
a ostatnio dowiedziałam się nawet że powinniśmy pracować max do godz.18 (do tej godziny max pracują urzędnicy).
esspresso

Napisano: 28 lis 2016, 12:07

esspresso pisze:
koko1 pisze:A czy w umowie masz zawarte, że 7 dni w tygodniu od 7-21 ?
Podaj maila podeślę Ci materiały ze szkolenia odnośnie zadaniowego czasu pracy na umowie.
możesz przekroczyć 8 godzin dziennie, na drugi dzień możesz zrobić mniej, musi być minimalny odpoczynek 11 godz.,
rozliczasz się z godzin tak aby zgadzało Ci się w miesiącu (max chyba do trzech).

początkowo mówiono w mediach że asystent będzie pracował i w weekendy, praktycznie 24 godz na dobę...
szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie tego, asystent ma swoje prywatne życie, rodzinę. ta praca i tak jest zazwyczaj obciążająca psychicznie.
na szczęście na szkoleniach uczą, że w przypadku umowy o pracę weekendy mamy wolne.
a ostatnio dowiedziałam się nawet że powinniśmy pracować max do godz.18 (do tej godziny max pracują urzędnicy).

Dzięki! Mój mail: [email protected]
koko1

Napisano: 28 lis 2016, 12:19

proszę też o przesłanie informacji

[email protected]
Gość

Napisano: 28 lis 2016, 15:57

też mnie to interesuje... Czyli nie muszę pracować w weekend.
A pytanie, tjk wyżej, czy ja mam być w pracy od 7 do 21 ?!
gg76

Napisano: 30 lis 2016, 10:28

Ja mam umowę o pracę na etat i zapis, że soboty są dniami wolnymi od pracy. Z tego co słyszę wielu asystentów pracuje w soboty, zwłaszcza przy umowie zlecenie. Jestem takim samym pracownikiem OPS jak pozostali więc weekendy też mam wolne. W sprawach nagłych jak np. przemoc w rodzinie to informuję (jak wyżej już wymieniono) aby rodzina wzywała Policję. Nie zaglądam też do rodzin o 18.00 i później.
Asystentka z R.
Praktykant
Od: 12 maja 2016, 10:19
Zajmuję się:

Napisano: 30 lis 2016, 12:08

A co na to Twoje kierownictwo?
kokooo

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x