A czy w umowie masz zawarte, że 7 dni w tygodniu od 7-21 ?AsystenTTttt pisze:witajcie!
ja w weekend nie pracuje. moje rodziny wiedzą, że w razie problemów mają wzywać Policję, niektóre mają nadzór kuratora więc to on dysponuje czasem w weekend. mam też umowę o pracę w trybie zadaniowym.
Podaj maila podeślę Ci materiały ze szkolenia odnośnie zadaniowego czasu pracy na umowie.koko1 pisze:A czy w umowie masz zawarte, że 7 dni w tygodniu od 7-21 ?
Czy dobrze rozumie, że mój czas pracy ma nie przekraczać 8 h dziennie, a 40h tygodniowo ? Ciężko mi pojąć ten zadaniowy czas pracy,,,;)
esspresso pisze:Podaj maila podeślę Ci materiały ze szkolenia odnośnie zadaniowego czasu pracy na umowie.koko1 pisze:A czy w umowie masz zawarte, że 7 dni w tygodniu od 7-21 ?
Czy dobrze rozumie, że mój czas pracy ma nie przekraczać 8 h dziennie, a 40h tygodniowo ? Ciężko mi pojąć ten zadaniowy czas pracy,,,;)
możesz przekroczyć 8 godzin dziennie, na drugi dzień możesz zrobić mniej, musi być minimalny odpoczynek 11 godz.,
rozliczasz się z godzin tak aby zgadzało Ci się w miesiącu (max chyba do trzech).
początkowo mówiono w mediach że asystent będzie pracował i w weekendy, praktycznie 24 godz na dobę...
szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie tego, asystent ma swoje prywatne życie, rodzinę. ta praca i tak jest zazwyczaj obciążająca psychicznie.
na szczęście na szkoleniach uczą, że w przypadku umowy o pracę weekendy mamy wolne.
a ostatnio dowiedziałam się nawet że powinniśmy pracować max do godz.18 (do tej godziny max pracują urzędnicy).