Pracownicy socjalni - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 20 lis 2016, 21:58

Waszym zdaniem pracownicy socjalni są tak przemęczeni jak mówią, bo ja pracując w małym mieście śmię twierdzić, iż w przypadku, gdy jest asystura to ps jest tylko od wywiadu , dawania kasy i kontroli asystenta? Jak to wygląda u Was? Czy mając możliwość przejścia z ar na ps zrobilibyście to? Zaznaczam,iż nie uważam,że mają lekko i przyjemnie
mimi

Napisano: 21 lis 2016, 9:39

Z moich obserwacji wynika, że każdy asystent, który ma szansę etatu pracownika socjalnego, bez zastanowienia zmienia owe stanowiska pracy, co więcej po przepracowaniu kilku tygodni jako PS, stwierdza, że nigdy więcej asystentem nie będzie...
edit
Praktykant
Od: 09 lut 2015, 9:55
Zajmuję się:

Napisano: 28 gru 2016, 13:37

Mimi - ewidentnie pomijasz pracę socjalną - to jest istotą działalności pracownika socjalnego.
bbbbb

Napisano: 28 gru 2016, 15:31

Jest to istotą pracownika socjalnego ale w przypadku mojego ośrodka (mała wieś) dlatego można stwierdzić, że w małych gminach nie występuje praca socjalna więc praca pracownika socjalnego opiera się głównie na wywiadach i decyzjach :)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 28 gru 2016, 18:07

Prawda jest taka, że zawsze wszystko zależy od człowieka, niezależnie od tego, w jak dużej miejscowości pracuje i jaki zawód wykonuje.
Natomiast nie bez powodu pracownicy socjalni od lat chcą oddzielenia pracy socjalnej od świadczeń.
bbbbb

Napisano: 05 sty 2017, 11:32

Ależ oczywiście bez zastanowienia przeszłabym z ar na ps. Wykonywałam jedno i drugie teraz ciesze się ze jestem na stanowisku ps.

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x