Pracownik socjalny na asystenta rodziny

Wybrane tematy:
Przejście z asystenta rodziny na prac.soc. limit do 2000 z zfśś ubezpieczenie członka komisji przeciwalkoholowej Wypowiedzenie umowy o pracę zgłoszenie osoby przez płatnika Zatrudnienie obywatela Ukrainy
ODPOWIEDZ
Jozin

Pracownik socjalny na asystenta rodziny

Post autor: Jozin »

Dzień dobry
Czy ktoś z Was był pracownikiem socjalnym zatrudnionym na czas nieokreślony, którego kierownik ops zamienił na asystenta rodziny?
Czy kierownik ops może w ogóle dokonać takiego "transferu" i jakie warunki powinny być spełnione?
kasiasgops
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Pracownik socjalny na asystenta rodziny

Post autor: kasiasgops »

według ustawy o wsparciu rodziny i systemie pieczy zastępczej nie można łączyć stanowiska pracownika socjalnego i asystenta rodziny na terenie jednej gminy. Te dwie osoby muszą współpracować ze sobą. Nie wiem, czy moja odpowiedź coś pomogła.
Rodrick_86
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Rodrick_86 »

Wydaje mi się, że można tylko należy uzmysłowić "byłemu" pracownikowi socjalnemu, że traci dodatkowy urlop (bo asystenci go nie mają), zmniejszy mu się również ryczałt na benzynę (będzie opodatkowany), no i zadaniowy czas pracy. Asystenci nie mają też dodatku za pracę w terenie.
ix 2014

Post autor: ix 2014 »

oczywiście może a dlaczego nie u nas tak własnie zrobiono
bebes

Post autor: bebes »

:roll: Może ktoś wie jakie warunki musi spełnić OPS by miał dyrektor a nie kierownik
teddy
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Dyrektor zamiast Kierownika

Post autor: teddy »

W Statucie zmieniasz, ale tak realnie to też wielkość
Awatar użytkownika
alanka
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: alanka »

Art 42 kp.
Denerwować się, to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych. E. Hemingway
ODPOWIEDZ