trzynastka

Wybrane tematy:
Przejście z asystenta rodziny na prac.soc. limit do 2000 z zfśś ubezpieczenie członka komisji przeciwalkoholowej Wypowiedzenie umowy o pracę zgłoszenie osoby przez płatnika Zatrudnienie obywatela Ukrainy
ODPOWIEDZ
elmierka

trzynastka

Post autor: elmierka »

w listopadzie zmarła nam pracownica. przepracowała w listopadzie 3 dni za które naliczyłam jej wynagrodzenie i wypłaciłam mężowi... czy wliczać to wynagrodzenie do podstawy trzynastki?? pomocy jestem początkująca...
eliierka

Re: trzynastka

Post autor: eliierka »

i drugie pytanie czy ekwiwalent za urlop wchodzi do podstawy trzynastki??
maja19

Post autor: maja19 »

wliczyć wynagrodzenie za listopad, ekwiwalentu za urlop nie wliczamy do podstawy trzynastki
elmierka

dzięki tak zrobiłam
Ewa I

Post autor: Ewa I »

A kiedy są wypłacane "13" ?
Pracuje pierwszy rok w OPS-ie
paragraf

Post autor: paragraf »

do EWA I 13 pracodawca ma obowiązek wypłacić najpóźniej do 31 marca roku następnego po roku bazowym
elmierka

chyba że nastąpi rozwiązanie stosunku pracy lub wygaśnięcie stosunku pracy to wtedy wypłacasz niezwłocznie. jeśli nastąpi rozwiązanie stosunku pracy to patrzysz czy pracownik przepracował pół roku bo tylko wtedy ma prawo do 13-stki. a jeśli nastąpi wygaśnięcie stosunku pracy to wymóg przepracowania pół roku nie jest konieczny.
ala11

Post autor: ala11 »

Elmierko: z tego co wiem, rozwiązanie stosunku pracy nie powoduje niezwłocznej wypłaty 13-tki!!
elmierka

ala11 masz rację.. moja pomyłka
ODPOWIEDZ