co robi pr. socjalny placówki w ramach kontroli zarządczej?czy robicie jakieś sprawozdania co pół roku?
pracownik socjalny w pow a kontrola zarządcza
Re: pracownik socjalny w pow a kontrola zarządcza
Ja robię co pół roku sprawozdanie z pracy i przedkładam dyrektorowi.
a to sprawozdanie robisz dla kazdej rodziny czy takie ogolne?
Sprawozdanie obejmuje całe półrocze i dotyczy wszystkich działań jakie podczas tego okresu wykonałam: praca z rodziną, kontakt z instytucjami, pomoc w usamodzielnieniach itd.Oprócz tego zawiera także ogólne dane dot. wychowanków np. liczba dzieci które przybyły, liczba opuszczających, uregulowania prawne wychowanków,podział wiekowy itd.
kontrola zarządzcza - ech.....szkoda gadać - nikt nie wie o co dokładnie w tym chodzi i nie mówcie mi, ze tak nie jest - to taka sztuka dla sztuki - u mnie póki co wcielilismy ją dopiero w bardzo ograniczonym zakresie i nie zawracam głowy ludzioo, którzy mają sporo swojej roboty (np. prac. socjlanemu) - zresztą jakieś mam takie nieodparte wrażenie, ze za jakis czas cała ta kontrola umrze śmiercią naturalną - i obym sie nie pomyliła
W bardzo dużym uproszczeniu - kontrola zarządzcza to zarządzanie jednostką za pomocą kontroli. Fajnie zostało to ujete.
Oprócz pracownik socjalny w pow a kontrola zarządcza - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
zgłoszenie do rodziny zastępczej
nazwijmy rzeczy po imieniu
rodzinny dom dziecka
Wiem z jakich powodów jest jak jest.
wspólne gosp.domowe
Postulaty do rządu
wychowanek na ucieczce
Wychowanek POW idzie do MOW
Bójka policjantów w domu dziecka w Lęborku
Wywiad z Polkowskim
Przyjęcie dziecka do placówki
Placówki niepubliczne