RUSZCZIE DYREKTORÓW
RUSZCZIE DYREKTORÓW
Mam prośbę. Ludzie, ludziki i ludziska porozmawiajcie ze swoimi przełożonymi o sprawach nowych przepisów prawa. Namawiajcie ich do skonsolidowania działań. Dyrektorzy z kujawsko - pomorskiego dalej działają. Zapewne odzew z innych rejonów kraju byłby wsparcie dla ich aktywności. Być może po raz kolejny jestem w błędzie uważm jednak, że najwyższa pora coś zmienić. Działając w zespole możemy więcej.
Re: RUSZCZIE DYREKTORÓW
O nowej ustawie o wsparciu rodziny i pieczy zastępczej, która obowiązuje od 1.01.2012 r, oraz o nowym rozporządzeniu dot. placówek opekunczo owychowawczych, droga Aniu
Pozdr.

Re: RUSZCIE DYREKTORÓW
Witam Panowie!!!!!
Mnie już nie musicie ruszać! bo juz to zrobiliście
Wy jak dobre duszki
ale macie rację, siła w \"ilości\" . Jak będziecie potrzebowali wsparcia, to jestem gotowa do działania. Cieszę się, że jesteście pełni optymizmu i chęci do działania. Teoretyków z \"góry\" należywy prostować i wpuścić ich do 14 0 osobowych grup w różnym wieku i ze sprzężeniami od 14.00 do 18.0-! tyle im starczy
)))) aby otworzyli oczy!!!! do tego jeszcze 5 dzieci chorych a 7 z zadaniem domowym z j,polskiego, matematyki, j. angielskiego itd.
Mnie już nie musicie ruszać! bo juz to zrobiliście

Wy jak dobre duszki

Nowy minister sprawia wrażenie jakby nie kumał naszych spraw i ustawy.Może właśnie warto go uświadomić bo chyba nie ma zielonego pojęcia.
Nowy minister sprawia wrażenie jakby nie kumał naszych spraw i ustawy.Może właśnie warto go uświadomić bo chyba nie ma zielonego pojęcia.
No popatrz zoltan: lekarze też wiedzieli na jaką trudną pracę się decydują a protestują o jakieś durne recepty
Zoltan, co to znaczy \"Beata, wiedziałaś na co się decydujesz\" - chyba jednak nie wiedziała (i naiwnie jak widać ufała), że ludzie, którzy odpowiadają za stanowienie w Polsce prawa są BEZ WYOBRAŹNI i nie wiedzą o czym mówią, a do tego nie chcą słuchać praktyków !!! - otóż, chyba tylko ktoś patrzący bardzo krótkowzrocznie mógł \"przepchnąć\" możliwość sprawowania opieki (nie dozoru !!!) przez 1 wychowawcę nad grupą do 14 dzieci. A spójrzcie np. i porównajcie art. 231 i 232 ustawy; w 231 raczej powinno być \"poniżej (a nie powyżej) 7 roku życia\" !!! (wtedy razem z art. 232 ma to sens) - chodzi o placówki opiekujące się maluchami. Wierzę, że to błąd w druku, ale... jeśli czytać i stosować to dosłownie to już teraz a nie po 4 latach nie wolno by przyjmować dzieci poniżej 7 r. ż. - a gdzie te rodzinne formy czekające z otwartymi ramionami na maluchy?
Słuchajcie, my z kuj - pom wysyłamy pismo do biura Rzecznika Praw Dziecka protestujące przeciw zapisowi \"do 14 dzieci pod opieką 1 wychowawcy\", który stwarza niebezpieczeństwo i pogorszenie warunków opieki nad dzieckiem w placówkach opiekuńczo - wychowawczych - działa ewidentnie na niekorzyść dzieci, a miało być odwrotnie.
Słuchajcie, my z kuj - pom wysyłamy pismo do biura Rzecznika Praw Dziecka protestujące przeciw zapisowi \"do 14 dzieci pod opieką 1 wychowawcy\", który stwarza niebezpieczeństwo i pogorszenie warunków opieki nad dzieckiem w placówkach opiekuńczo - wychowawczych - działa ewidentnie na niekorzyść dzieci, a miało być odwrotnie.
Oprócz RUSZCZIE DYREKTORÓW - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
wychowanek na ucieczce
Wychowanek POW idzie do MOW
pracownik socjalny w pow a kontrola zarządcza
Bójka policjantów w domu dziecka w Lęborku
Wywiad z Polkowskim
Przyjęcie dziecka do placówki
Placówki niepubliczne
POSTULATY DO RZĄDU
Chylę czoła przed wychowawcami.
dodatek dla pracowników socjalnych
co po tym jak już ktoś dojdzie do wniosku, ze placówka jest zbędna????
odpłatność za pobyt dziecka
umieszczenie dziecka w DPS
rozmowa o systemie
postanowienie sądu o umieszczeniu w placówce
premie