dodatek dla pracowników socjalnych
dodatek dla pracowników socjalnych
Pracownicy socjalni zatrudnieni w placówkach - czy otrzymujecie dodatek 250zł? jesli tak to kto go wypłaca? czy to sa pieniądze z dotacji czy pracodawca płaci z własnego budzetu? pytm, bo ja do tej pory miałm wypłacany z dotacji, a w tym roku cisza
Re: dodatek dla pracowników socjalnych
Od 1 stycznia 2012 r. w związku z wejściem w życie ustawy o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej dodatek w kwocie 250 zl dla pracowników socjalnych zatrudnionych w placówkach opiekuńczo - wychowawczych nie przysługuje.
Ja pracuje jako pracow.socj. w placówce spod stowarzyszenia i otrzymuje taki dodatek (250zł)
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
to prawda, nowa ustawa zabrała dodatek!
wg mnie sprawy pracowników socjalnych najpełniej reguluje ustaw o pomocy spolecznej - czy to pracownik w placówce czy gdziekolwiek indziej - nic mi nie wiadomo o likwidacji dodatku dla pracownika w pl.; wszystko zalezne od wymiaru godzin w terenie.......a ze nie chcą dawać na to dotacji, tylko najlepiej chcieliby zeby placić ze środków własnych więc może dlatego niektórzy sie tłumaczą, ze zlikwidowany albo sie nie tłumacza tylko poprostu nie przyznają.....
panzer a w którym miejscu nowa ustawa zabrała ten dodatek???odpowiedz konkretnie.
No właśnie, gdzie jest napisane że dodatek jest zlikwidowany????? skoro w pcprach nie zlikwidowali dodatku to dlaczego w placówkach ma nie być????
Mam na myśli pracowników socjalnych z pcprów, a obowiazuje nas przeciez ta sama ustawa
Właśnie gdzie jest napisane, że w placówkach likwidują dodatek dla pracowników socjalnych? Prześledziłam ustawę, rozporządzenie i nic takiego nie jest tam napisane. No tak dodatek jest przyznany ale jak się okazuje nie wszystkim wypłacany. To nie pierwszy przypadek na forum gdzie ktoś pisze o pozbawieniu go tego dodatku w tym czy ubiegłym roku. Osoby pytają są odpowiedzi, że np. im się należy jednak co taka osoba może zrobić aby uzyskać przysługujące mu świadczenie? Zapyta dyrektora, który odesle go do księgowej, księgowa powie, że nie uzyskała dotacji z powiatu, powiat tłumaczy się, że nie dostał pieniędzy z... itd. itd.
Zatem kochani pomóżcie-gdzie się udać i upomnieć o swoje?
Zatem kochani pomóżcie-gdzie się udać i upomnieć o swoje?
Oprócz dodatek dla pracowników socjalnych - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
pracownik socjalny w pow a kontrola zarządcza
Bójka policjantów w domu dziecka w Lęborku
Wywiad z Polkowskim
Przyjęcie dziecka do placówki
Placówki niepubliczne
POSTULATY DO RZĄDU
RUSZCZIE DYREKTORÓW
Chylę czoła przed wychowawcami.
co po tym jak już ktoś dojdzie do wniosku, ze placówka jest zbędna????
odpłatność za pobyt dziecka
umieszczenie dziecka w DPS
rozmowa o systemie
postanowienie sądu o umieszczeniu w placówce
premie
Pytanie do psychologów dot. diagnozy psychologicznej dziecka
Pytanie o asystenta rodzinnego