PRAWDA - HYdE PaRK

Strona 3 z 3    [ Posty: 30 ]

Napisano: 21 gru 2014, 18:45

Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 21 gru 2014, 19:06

Mamy się czego wstydzić panie Tusk, bo jeżeli standardy domu dziecka są wyższe od standardów normalnej przeciętnej rodziny to znaczy, że państwo nie zabezpiecza podstawowych potrzeb podstawowych komórek spolecznych jakimi są niewątpliwie rodziny. A ze statystyki Polskiej wynika że bardziej systemowo wspierane są procedury dotyczące nacisków na rodzinę niż jej wspieranie w środowisku własnym poprzez rozwiązania systemowe ( typu dobre nawyki, organizacje mlodzieżowe, edukacyjne kluby czy ciekawe obozy, kolonie, zimowiska - odciążające rodziców czy dające im chwilę wytchnienia, a dzieci i mlodzież uczące samodzielności, zmianę środowiska itp).
https://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... aid=114052
Realizacja marzeń to szczytny cel, a za pieniądze jak się je ma czlowiek dobrej woli może zdziałać dużo dobrego.
Na osiedlu bylego przewodniczącego RE też powstał basen tak więc jak się pelni urząd na najwyższym szczeblu to wiele można, niektórzy stacje sobie wybudowali ( i wilk syty i owca cala) Grunt to mieć pomysł i marzenie i być konsekwentnym, a "WIARA GÓRY PRZENOSI"
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 21 gru 2014, 19:27

pojechać do kiszytniowa
pojechać do moskwy
opublikować odpowiedzi na protesty
napisać kolejny protest
przyjechać do wawki na protest
napisać książkę
pobić wszelkie rekordy nienawiści
pobić wszelkie rekordy wklejania wklejek
to cele przeszłe i niedokonane oraz przyszłe i także niedokonane dzibarki - notorycznej wklejarki :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
po 1,5 roku to pg ma twoja sprawę już dawno a/a w głębokiej szafie
cis - toż już rok temu miałaś zamknąć ale ONI ci nie dali tak jak i specjalizacji ONI ci nie dali skończyć
przecież ty już nie jesteś pracownikiem socjalnym to jak możesz cokolwiek pisać o ustawie i jako kto :?: :?: :?: :?:
a co do 10 lat - toż ty w mienionej epoce jesteś głęboko zakorzeniona emocjonalnie i empatycznie ksobnie nastawiona jesteś :idea: :idea:
no kuźwa

Napisano: 21 gru 2014, 19:41

W każdym razie na nudę nie narzekam, cele mam różne, jedne urzeczywistniam szybko, inne trochę dłużej czekają na realizację, ale jestem w ciągłej drodze (dopóki Bóg zechce i da siły).
Grunt to się nie poddawać i robić swoje, a nie przejmować się opiniami takimi jak twoje i tego mnie lata praktyki nauczyły.
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 21 gru 2014, 20:20

no i masz. Jak jej przetłumaczyć ? Nie ma szans.

Dzibar - a jeśli cię poprosimy żebyś najnormalniej w świecie dała nam chwilę spokoju ???? czyli nie pisała, nie nękała postami ?? Dało by się dogadać ??
No ja wiem co ty powiesz , że nie musimy czytać, ale wiesz : otwierasz stronę a tam z góry na dół dzibar, dzibar, dzibar...- no ręce opadają, nie chce się wertować czy przed tobą na dany temat nie pisał ktoś inny, to znaczy normalny.
Jakie ewentualnie byłyby twoje warunki ?
emila.

Napisano: 21 gru 2014, 21:09

małe pytanko dla emili. czy TY mogłabyś się zamknąć na dłuższą chwilę? gdzie okiem sięgnąć wszędzie emila.Z lodówki - emila, z szuflady emila, z psiej budy - emila. Nie masz nic do roboty przed świętami? naprawdę wszystko posprzątane? ugotowane? to umyj się. całym twoim życiem jest komputer?
w imieniu

Napisano: 21 gru 2014, 21:30

w imieniu - pytasz więc odpowiem. Pytania nie na miejscu ja uważam - ale skoro cię ciekawość zżera .
1. czy całym moim życiem jest komputer ?- nie . Rodzina.
2. czy bywam częściej niż TY na kompie? - nie sądzę, jak mam czas. Ale to i tak moja sprawa.
3. czy mam posprzątane mieszkanie na święta - Nie muszę sprzątać przed świętami- mam czysto cały rok.
4. Czy mam ugotowane ?? Za wcześnie, mam bardzo dużo czasu . Zresztą na wigilię jadę do rodziców.
5. Czy się umyłam?? robię to kilka razy i każdego dnia, nie muszę czekać do Wigilii. Niemniej jednak
Tobie gratuluję, że doczekałeś Świąt 2014 - inaczej brud i smród by cię zabił!!1
Merry Christmassss!
emila.

Napisano: 21 gru 2014, 21:30

Emila jest komunistką. Nie obchodzi świąt. Jedyne święto, jakie obchodzi to dzień czekisty.
franciszek

Napisano: 21 gru 2014, 21:45

Franciszku -prawie że święty, Rozważacie przed świętami ?? pewno tak, nie liczy się tylko żarcie .
To spróbujmy coś zagaić !? hmmm?
Jest scena .
Św. Franciszek zrzucił odzienie, rozebrał się do naga i pobiegł tak otoczony braćmi swymi ( czyli zwierzętami ) ..ciesząc się życiem i wykrzykując imię Pana . I zobacz został świętym! nie wariatem ( kolokwialnie mówiąc)
Dzisiaj gdybyś TY zrobił tak samo - posądzili by cię o to, że jesteś chory psychicznie i umieścili w Zakładzie .Co o tym sądzisz/sądzicie .

Jest pytanie zatem ??
Dlaczego jeśli my mówimy do Boga - to jest to modlitwa
ale jeśli Bóg Mówi do nas - nazywa się to schizofrenią.
Św. Franciszku wytłumacz to "komunistce".
emila.

Napisano: 22 gru 2014, 9:37

~~emilę prawda w oczy kole i dlatego merytorykę stara się ograniczyć do własnego poziomu formy, nie zamierzam się dać prowokować bo to tylko zaśmieca post, a jej(jemu) właśnie o to chodzi
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Strona 3 z 3    [ Posty: 30 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x