Fotorelacja z protestu - HYdE PaRK

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 14 gru 2014, 18:18

I nic się nie zmieni.
Dobrze że chociaż było spokojnie w miarę.

Rozliczać będziecie kiedyś PiS wygra wybory tak że będzie mogło samodzielnie rządzić. Nie wiem czy Gowin i Ziobro wystarczą.
Adam29

Napisano: 14 gru 2014, 20:32

Marsz o celu bliżej nieokreślonym. PiS za wszelką cenę chce chce wbić się w kalendarz " poważanych imprez i wydarzeń narodowych". Miesięcznice czy wieczernice smoleńskie ( czy jak to się tam nazywa, już nie wystarczą ).
Szkoda tylko,że z takiej daty jak 13 grudnia robią festyn.
emila.

Napisano: 14 gru 2014, 21:22

Piękna, patriotyczna demonstracja. Morze flag, biało-czerwone róże i mnóstwo sympatycznych ludzi i co najważniejsze coraz więcej młodych ludzi. Na nic czarna propaganda i mowa nienawiści takich ludzi, jaka adam lub emilka. Oni widzą, że społeczeństwo budzi się z letargu i stąd taka histeryczna reakcja.
Co do słów pani Kopacz, która stwierdziła, że 13 grudnia jest dla niej świętą datą, to jest to przejaw najwyższej pogardy wobec tej części społeczeństwa, która poniosła najwyższą ofiarę w walce o wolną Polskę. Sprawienie pogrzebu z honorami czerwonemu zbrodniarzowi oraz odmowa sprawienia takiego pogrzebu jakże zasłużonemu działaczowi Solidarności, jakim był śp. Kazimierz Świtoń, pokazują o jaką świętość pani premier chodzi i po której faktycznie jest stronie.
To że pani premier potrafi mijać się ze stanem faktycznym pamiętamy dobrze, gdy z ogniem w oczach zapewniała nas, że każdy najmniejszy skrawek w Smoleńsku został przekopany na głębokość 1 metra, a ziemia została dokładnie przesiana.
Jesteśmy już przyzwyczajeni, że ci którzy mówią prawdę są oskarżani o nienawiść a ci którzy łżą twierdzą, że kierują się miłością.
men

Napisano: 14 gru 2014, 22:58

Gratulacje dla men'a. Twarde głowy, nieprzemakalni i tak tego nie zrozumieją
emil

Napisano: 14 gru 2014, 23:01

"co najważniejsze coraz więcej młodych ludzi" piszesz men? ja ich "nie widziałam " Ale fakt . Nie posiadam TV Religia-a zgodnie z ideologią tej stacji oko kamery wskazywało zapewne na wielu młodych. Ale mniejsza o to - średnio mnie to interesuje, bo i o niczym konkretnym nie świadczy, co najwyżej głupocie i cynizmie młodych.
Pozatym proszę mi nie zarzucć rozsiewania mowy nienawiści MEN. Takie zachowanie jest mi obce- ja wyrażam tylko i wyłącznie moje zdanie . Oczywiście wzorzec owej nienawiści jest i co niektórzy biorą z niego przykałd i mowa tu o PiS- co zapomniałeś dodać.
emila.

Napisano: 15 gru 2014, 10:05

Zawistny karzeł opluł kolejną datę.
betonowy

Napisano: 15 gru 2014, 11:39

Tego należało się spodziewać, że to forum także jest obstawione przez sowieckich aktywistów. No i wszytsko jasne skąd te ataki na Jarosława Kaczyńskiego i PiS.
A co do opluwania daty 13 grudnia, to opluwają ją ci, którzy bratają się ze zbrodniarzami, pozwalają by opływali w luksusy obce przeciętnemu uczciwemu obywatelowi i urządzają zbrodniarzom pogrzeby z państwowymi honorami. To jest hańbą, że do dzisiaj żaden komunistyczny zbrodniarz nie poniósł kary. To jest hańbieniem rocznicy 13 grudnia i pamięci ofiar komunistycznych ofiar a nie pokojowe demonstracje.
yurek

Napisano: 15 gru 2014, 11:43

Hańbą jest też z rozbawieniem opowiadanie o plastykowych karabinach. Gdyby karabiny były plastykowe to nikt by nie zginął, więc co ma na celu ktoś kto te brednie rozpowszechnia?

"- To naprawdę bardzo fajnie, że możemy dzisiaj anegdotą opowiadać tamten trudny czas, możemy razem śmiać się i z tych zdjęć i z tych scen. To dobrze - mówił w Pałacu Prezydenckim Bronisław Komorowski, wspominając 13 grudnia 1981 r. Opowiedział również o swoich marzeniach o zbliżeniu z Rosjanami, jakie miał "wtedy w ciemną noc stanu wojennego"

- Zawsze się zastanawiałem jak zapamiętamy ten czas stanu wojennego. Warto go opisywać zdjęciami, gdzie widać pół śmiejących się, pół skrępowanych żołnierzy, czy milicjantów, którzy bawią się plastikowymi karabinami. Warto śmiać się i pamiętać różne sceny, które nas wzruszają - przekonywał zebranych Komorowski."
yurek

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x