Projekt "Dobry Start" - Dobry Start (300+)

Strona 6 z 31    [ Posty: 306 ]

Napisano: 15 maja 2018, 9:16

Yozo pisze:
sanna pisze:ja próbowałam zagadać, to mnie mnie wyśmiano :P
ale że dlaczego? :D
W zasadzie to nie wiem, bo za darmo robić nie będę :P. Ale ten się śmieje, to się śmieje ostatni!
sanna
Referent
Od: 06 lip 2016, 12:15
Zajmuję się: KDR

Napisano: 15 maja 2018, 9:31

Na 1 stronie wyraziłem swoją opinię (po rozmowie z księgową) na temat wynagrodzeń. Wszystko da się ładnie rozpisać między pracowników.
mops2
Praktykant
Od: 09 maja 2017, 9:53
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 15 maja 2018, 9:44

Powiedzcie mi, czy jak w rozporządzeniu jest zapis:
"Na wynagrodzenia osób realizujących zadania związane z realizacją programu, o którym mowa w § 1, gmina i powiat przeznacza nie mniej niż 80% dotacji otrzymanej na koszty obsługi, o których mowa w ust. 4."

to dodatki mogą też otrzymać pracownicy socjalni, którzy będą przyjmować i weryfikować wnioski dotyczące 300+?
mops2 pisze:Na 1 stronie wyraziłem swoją opinię (po rozmowie z księgową) na temat wynagrodzeń. Wszystko da się ładnie rozpisać między pracowników.
Kto pyta, nie błądzi.
MartaW
Awatar użytkownika
Referent
Od: 18 kwie 2016, 12:09
Zajmuję się: wszystkim

Napisano: 15 maja 2018, 10:14

macie może oferty na szkolenia ?
Sofia
Stażysta
Od: 19 cze 2017, 12:28
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 15 maja 2018, 10:15

Yozo
Starszy referent
Od: 13 mar 2017, 22:03
Zajmuję się: św

Napisano: 15 maja 2018, 12:24

To jest "fenomen" w sensie negatywnym kadr śr i 500 i tego całego Mazurkiewicza. Bladego pojęcia nie ma koleś o warunkach 300 "dobry start", wie tyle co wyczyta w projekcie, który sami sobie możecie przeczytać i będziecie tyle samo wiedzieć.
Pomijam już fakt, że ten cały jego program za chwilę będzie od czapy, bo przecież projekt jest ledwo w połowie prac legislacyjnych i pewnie jest już dziesiątki uwag do niego (według info na stronie mrpips i rcl termin na uwagi jest do 28 maja br.)
Ale oczywiście będzie "szkolił" i koleje sterty bzdur nawymyślanych na kolejnych szkoleniach wam nawygaduje, a potem, jak nawygadywane bzdury nie znajdą potwierdzenia w praktyce, będą kolejni "eksperci" wypisywali tutaj kolejne bzdury, że to niby wszystko dlatego, że przepisy są niejasne.
I tak od lat za każdym razem po seriach "szkoleń" tego "eksperta" zwłaszcza z nowych regulacji o których nie ma bladego pojęcia.
To tyle w temacie
opsxyz22
Stażysta
Od: 24 sie 2017, 20:14
Zajmuję się: śr 500

Napisano: 15 maja 2018, 12:26

opsxyz22 pisze:To jest "fenomen" w sensie negatywnym kadr śr i 500 i tego całego Mazurkiewicza. Bladego pojęcia nie ma koleś o warunkach 300 "dobry start", wie tyle co wyczyta w projekcie, który sami sobie możecie przeczytać i będziecie tyle samo wiedzieć.
Pomijam już fakt, że ten cały jego program za chwilę będzie od czapy, bo przecież projekt jest ledwo w połowie prac legislacyjnych i pewnie jest już dziesiątki uwag do niego (według info na stronie mrpips i rcl termin na uwagi jest do 28 maja br.)
Ale oczywiście będzie "szkolił" i koleje sterty bzdur nawymyślanych na kolejnych szkoleniach wam nawygaduje, a potem, jak nawygadywane bzdury nie znajdą potwierdzenia w praktyce, będą kolejni "eksperci" wypisywali tutaj kolejne bzdury, że to niby wszystko dlatego, że przepisy są niejasne.
I tak od lat za każdym razem po seriach "szkoleń" tego "eksperta" zwłaszcza z nowych regulacji o których nie ma bladego pojęcia.
To tyle w temacie
kasa kasa kasa
On tylko to widzi. ledwo projekt się pojawił, a już kilka propozycji szkoleń mamy...
Edysia185
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 18 kwie 2017, 7:33
Zajmuję się: SR

Napisano: 15 maja 2018, 12:34

No my to samo :D. Na razie to nie ma z czego szkolić ;)
sanna
Referent
Od: 06 lip 2016, 12:15
Zajmuję się: KDR

Napisano: 16 maja 2018, 8:10

opsxyz22 pisze:To jest "fenomen" w sensie negatywnym kadr śr i 500 i tego całego Mazurkiewicza. Bladego pojęcia nie ma koleś o warunkach 300 "dobry start", wie tyle co wyczyta w projekcie, który sami sobie możecie przeczytać i będziecie tyle samo wiedzieć.
To tyle w temacie
Jeśli chodzi o Bartłomieja M. to reklamuje się jako
"pracownik naukowo-dydaktyczny AGH w Krakowie, wieloletni członek SKO w Krakowie, prowadzący szkolenia w zakresie pomocy społecznej i KPA, współpracownik ROPS w Krakowie i Katowicach, współpracownik Małopolskiego i Świętokrzyskiego Urzędu Wojewódzkiego, prowadzący szkolenia dla Biura Polityki Społecznej Miasta St. Warszawy. Konsultant Ośrodków Pomocy Społecznej."
Sęk w tym, że wiekszość z tego (o ile nie wszystko) to już dawno zapomniana przeszłość. Nie ma go na liście pracowników AGH, nie ma na liście członków SKO, jest za to firma "BARTŁOMIEJ MAZURKIEWICZ B M KONSULTING" :D
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 17 maja 2018, 12:32

I tak jestem w szoku że posłuchali petycje (z wątku o proteście pracowników) żeby Pani Minister zapisała w ustawie ze 80% z dotacji ma być na wynagrodzenie merytorycznych pracowników realizujących program. Teraz takie same zmiany w ŚR, ŚW i FA i każdy z MOPS będzie chciał do naszego działu przejść.
krak
Stażysta
Od: 29 mar 2017, 8:58
Zajmuję się: ŚW/Rodzinne

Strona 6 z 31    [ Posty: 306 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x