Prośba o myślenie - HYdE PaRK

Strona 3 z 8    [ Posty: 79 ]

Napisano: 05 sie 2015, 1:03

NIe no oczywiście wszystko co PIsowskie jest niezależne jedyne i słuszne.... i co uznaja to zrobia i zrobia dobrze. nie zgdazam sie z tym... to nie było odpowiednie miejsce i czas na tego typu wyrżaninie poglądów.... teraz każda uroczystossc państwowa czy koscielna bedzie do cholery pretekstem do manifestacji politycznych tak?? jako obywatel tego państwa nie życze sobie by ktoś ktokolwiek pod jakimkolwiek pretekstem zakłócał ważne dla mnie świeta jako człowieka, patryjoty i katolika.... mam do tego prawo.! skąd pewnośc ze sie w grobie nie poprzewracali... skad ta pewnosć. jeszcze raz prosze nie miesszać ludzi poległych w powstaniu do niezadowolenia z władzy obecnej..... dlaczego ta manifestacja nie odbyłą sie dzień wczesnij na dworcu kolejowym dlaczego nie odbyła sie na stadionie narodowy tylku kur... w takim miejscu... Ludzie PiSu chca pod pałacem prezydenckim krzyża a na cmentarzu go uszanować nie potrafią...! dobra i godne naśladowania. szkoda słów
junior

Napisano: 05 sie 2015, 8:56

A może buczący uznali, że osoby, które znalazły się w tamtym miejscu samą swoją obecnością obrażają poelgłych? Ja rozumiem, że obecna władza oczekiwałaby, że ludzie wyrażać dezaprobatę będą jedynie w czterech ścianach własnego domu. Wszak mamy wspaniały rząd, którego nikt nie ma parwa krytykować. Ja uważam, że mówienie o tym, że to cmentarz nie jest odpowiednim miejscem to tylko wymówka. Ci którzy uważają, że to było niestosowne sami mają wiele za paznokciami. Przypomnę tylko przylot samolotu z ciałami ofiar katastrofy smoelńskiej. Czy dowcipkowanie w tamtych okolicznościach było stosowne? Czy epitety używane wobec osób buczących na premier Ewę Kopacz z automatu należy przypisać tamtym osobom? Juniorze, zdobądź się na odwagę i napisz za kogo uważasz byłego premiera D. Tuska i byłego prezydenta B. Komorowskiego. Chyba stosujesz jedną miarę wobec wszystkich. Jeśli nie, to przestań tutaj urządzać kampanię wyborczą i nie rób hejtu.

Chcę też zwrócić uwagę na niechlujne wypowiedzi juniora. Z jednej strony świadczą o poważnych brakach w edukacji, bo trudno uzanać, że napisanie "wiedz" zamiast "wiec" w odniesieniu do zgromadzenia publicznego to pomyłka wynikająca jedynie z naciśnięcia sąsiadujących klawiszy ma klawiaturze. Z drugiej strony zaś jest też wiele pomyłek wynikających z pośpiechu. Oznacza to, że junior pisze te posty w pracy i musi się bardzo spieszyć, by go ktoś nie nakrył na tym.
czytelnik

Napisano: 05 sie 2015, 10:33

Możesz junior prosić, żądać, błagać i nie życzyć sobie, mam to w dooopie.
!!!!

Napisano: 05 sie 2015, 11:18

Obrazili poległych a nie rząd.
Ares30

Napisano: 05 sie 2015, 11:25

a to by musieli stwierdzić ci polegli czy czują się urażeni.

Zauważ tak na małym marginesie, że buczeli nie na poległych a na rządzących.
Najwyżej zachowali się niewłaściwie i sprofanowali miejsce pochówku.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 05 sie 2015, 11:29

Nie najwyżej tylko na pewno. Taka już jest pseudo katolicka i prawicowa dzicz. Buczeń mogą cały rok. Wybrali cmentarz i rocznicę wybuchu powstania. Nie o taką Polszę walczyli powstańcy.
Ares30

Napisano: 05 sie 2015, 11:34

o Polsze to oni nie walczyli (a wręcz przeciwnie).

I należy się zastanowić czy te pseudoelity swoją obecnością nie sprofanowali tego miejsca bardziej.
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 05 sie 2015, 11:39

Nie sądzę. Zrobili co do nich należało.
Psów i baranów nie powinno się wpuszczać na cmentarze.
Ares30

Napisano: 05 sie 2015, 11:40

"Psów i baranów nie powinno się wpuszczać na cmentarze".
właśnie o tym piszę :lol: :lol: :lol: :lol:
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 05 sie 2015, 11:45

Doszliśmy tutaj do porozumienia.
Aresz30

Strona 3 z 8    [ Posty: 79 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU