Prośba o recenzję .. - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 17 lip 2015, 12:17

Proszę państwa
Prośba
do osób, które: posiadają wiedzę, na temat bardzo dobrej literatury ( czytali, znają, polecają ) z zakresu socjologia i pedagogika ale w kontekście:
zjawiska tj:
1. przemoc ogólnie i przemoc wobec osób z niepełnosprawnościami ( wiem tu jest słabo na rynku),
2. pomoc społeczna -zadania, problemy, tendencje, modele.. wykluczenie społeczne,wsparcie osób wykluczonych społecznie,...- krótko mówiąc interesuje mnie wszystko w tych dwóch tematach. Jeśli macie, jeśli znacie państwo jakieś ciekawe artykuły, rozprawy godne polecenia. Bardzo proszę o autora i tytuł .
Pisaliście prace magisterskie -jeśli komuś będzie się chciało zerknąć na bibliografię- byłabym wdzięczna.
Ja sporo już mam, znam ( ale czy dobre?), szukam. Problemem jest to, że w bardzo krótkim okresie czasu muszę ściągnąć 200 bardzo dobrych pozycji i ogarnąć je jako tako. Więc tak naprawdę urządza mnie każda , nawet jedna sprawdzona propozycja tytułowa - ja ją znajdę i przewertuje po swojemu.

ps. Jesteście inteligentni, czytacie, - na pewno coś moglibyście polecić. Będę zobowiązana i wdzięczna.
Jeśli nic wam do głowy nie przyjdzie. Zrozumiem. Jest ok. Każdy szanuje swój prywatny czas. Proszę o informację tu na forum lub e- mail KanissHermiona@wp.pl
Emilka.

Napisano: 17 lip 2015, 12:19

ech na ogólnym miało być..a dobra.
Emilka.

Napisano: 17 lip 2015, 17:10

Praca socjalna z osobą lub rodziną z problemem przemocy

https://crzl.gov.pl/images/01-Biblioteka ... zemocy.pdf
angoc

Napisano: 17 lip 2015, 17:35

dziękuję.
Emilka.

Napisano: 17 lip 2015, 18:18

przeparszam za pomyłkę w adresie.
KatnissHermiona@wp.pl
Emilka.

Napisano: 17 lip 2015, 19:04

Skąd wiesz, ze jesteśmy inteligentni?
ojjjjjjjjj

Napisano: 17 lip 2015, 19:27

Kurcze ja to moge teraz tylko Tele Tydzień polecic;)
Ares30

Napisano: 17 lip 2015, 20:02

Żartujesz. A ja liczyłam, że Ty pomożesz. Po cichu nawet liczyłam na dwie, trzy... :(
Emilka.

Napisano: 17 lip 2015, 21:18

ojjjjjjjjj pisze:Skąd wiesz, ze jesteśmy inteligentni?
Pracownicy socjalni są najniżej wynagradzanymi pracownikami samorządowymi - sceduje się na nich za to mnogość zadań, którym realnie rzecz biorąc nie można by sprostać ani fizycznie i psychicznie. Nakłada się kolejne zadania ...
W 2010 roku czyli 5 lat temu w jednostach organizacyjnych zatrudnionych było 131 tys. osób, pracowników socjalnych było ponad 2 tysiące a pod ich opieką 2 mln osób czyli 1 tysiąc na 1 pr. socjalnego.Tak?
Istny bałagan myślowy rządzących ..ale dają radę.

czyli jaki z tego wniosek?
Posprzątany pokój może mieć każdy- To żaden wyczyn- ale tylko geniusz ogarnie panujący w nim chaos ;)
Emilka.

Napisano: 19 lip 2015, 14:13

Panowanie nad wypełnianiem kilku standardowych druczków, zakładanie teczek, przyznawanie zasiłków, odwiedziny w środowisku to dla ciebie dowód na istnienie inteligencji, a nawet geniuszu. Jeszcze te litry kawy i tony ciastek. Teraz wszystko jasne!
ojjjjjjjjj

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem