Proszę państwa
Prośba
do osób, które: posiadają wiedzę, na temat bardzo dobrej literatury ( czytali, znają, polecają ) z zakresu socjologia i pedagogika ale w kontekście:
zjawiska tj:
1. przemoc ogólnie i przemoc wobec osób z niepełnosprawnościami ( wiem tu jest słabo na rynku),
2. pomoc społeczna -zadania, problemy, tendencje, modele.. wykluczenie społeczne,wsparcie osób wykluczonych społecznie,...- krótko mówiąc interesuje mnie wszystko w tych dwóch tematach. Jeśli macie, jeśli znacie państwo jakieś ciekawe artykuły, rozprawy godne polecenia. Bardzo proszę o autora i tytuł .
Pisaliście prace magisterskie -jeśli komuś będzie się chciało zerknąć na bibliografię- byłabym wdzięczna.
Ja sporo już mam, znam ( ale czy dobre?), szukam. Problemem jest to, że w bardzo krótkim okresie czasu muszę ściągnąć 200 bardzo dobrych pozycji i ogarnąć je jako tako. Więc tak naprawdę urządza mnie każda , nawet jedna sprawdzona propozycja tytułowa - ja ją znajdę i przewertuje po swojemu.
ps. Jesteście inteligentni, czytacie, - na pewno coś moglibyście polecić. Będę zobowiązana i wdzięczna.
Jeśli nic wam do głowy nie przyjdzie. Zrozumiem. Jest ok. Każdy szanuje swój prywatny czas. Proszę o informację tu na forum lub e- mail KanissHermiona@wp.pl