Rząd odbiera emerytury. Ludzie tracą nawet 800 złotych miesi - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 16 lip 2015, 17:53

Nawet 800 zł mogą stracić emeryci, którzy przeszli na wcześniejsze emerytury. Według przepisów, pieniądze, które wcześniej zostały im wypłacone, będą odjęte od wypłacanych świadczeń. Przepisy dotyczą tych osób, które urodziły się po 31 grudnia 1948 roku. - Gdybym wiedziała, że ZUS będzie odliczać wypłacone świadczenia, to podjęłabym inną decyzję dotyczącą mojej pracy zawodowej. Podpisałam ze swoją firmą umowę, na podstawie której pracowałam do połowy ubiegłego roku. A przecież mogłam przejść na emeryturę w wieku powszechnym kilka lat wcześniej - żali się emerytka z Warszawy na łamach Dziennika Gazety Prawnej.
nsz

Napisano: 03 sie 2015, 14:10

No cóż, myślę że nikt nie ma złudzeń, że nasze państwo zapewni nam cokolwiek. Trzeba troszczyć się egoistycznie o swój własny interes i dużo wcześniej (niestety) myśleć o starości. Mam teraz 30 lat, od 8 lat pracuję na umowach śmieciowych, o dzieło i zlecenie. Przez 8 miesięcy, raz - miałem umowę o pracę. Mam wolny zawód, więc poniekąd się na to godzę sam (branża około artystyczna), ale cały czas staram się zabezpieczyć przyszłość swoją i rodziny. Systematycznie lokuję pieniądze w złocie, głównie kupuję je na Mennicy Złota. Jestem przekonany, że na takich inwestycjach nie stracę. Życzę wszystkim odważnych decyzji!
Tymoteusz

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem