PROSZE o pomoc - Dodatki mieszkaniowe

Strona 3 z 4    [ Posty: 32 ]

Napisano: 16 lip 2015, 13:09

a tak na marginesie ........ jeśli przepis szczegółowy (ustawa o DM) nie precyzuje to posiłkujesz się przepisami ogólnymi np KPA ....... a KPA to jest jak 10 przykazań ..... i jak nawet wszystko zrobisz zgodnie z ustawą o DM a uchybisz jakiemuś przepisowi KPA SKO uwali ci decyzję z przyczyn proceduralnych (np gdy dołączyłaś coś do akt i nie zawiadomiłaś strony na 10-tkę)
ale jak mówiłem mnie to dynda bo ja tu tylko frytki smażę
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 16 lip 2015, 13:26

za zmianą tej decyzji na podstawie 155 przemawia słuszny interes społeczny .... bowiem przez twoją pomyłkę podatnicy muszą pokryć większy dodatek ...
A ta Pani ma Ci podpisać zgodę na zmianę decyzji nic więcej ..... poczytaj tu
https://www.codozasady.pl/zakres-zmiany- ... tracyjnej/
małe ww
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 16 lip 2015, 13:39

Małe jesteś WIELKIE !!! dzieki ogromne Czyli robię zmieniająca decyzję za zgoda biorcy dodatku /zgodzi sie na pewno / DZieki Pozdrawiam
ZAŁAMANA

Napisano: 17 lip 2015, 8:28

Prosze o wzór decyzji zmieniajacej Bardzo prosze
ZAŁAMANA

Napisano: 17 lip 2015, 9:09

ZAŁAMANA pisze:najgorsze że bład znalazła koleżanka więc nie moge udawac że nic sie nie stało...
Nie namawiam udawać, jedynie przekonuję, że pomimo błędu, nie w każdym przypadku zmieniać decyzję, z Kpa nie odczytuję takiej możliwości czy obowiązku.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 17 lip 2015, 9:26

PCW ----- czasami lepiej samemu się uderzyć w piersi i powiedzieć mea kulpa niż czekać jak RIO coś wygrzebie i wtedy dostać po D...
tym bardziej że petentka zgadza się na zmianę a więc obejdzie się bez bólu
ps. kiedyś(1995r.) musiałem zmieniać a no z 50 decyzji gdy z liczenia ręcznego przechodziłem na system i z zaokrągleń wychodziły mi różnice na + lub - po 2 zł
małe ww
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 17 lip 2015, 11:18

Narobilo się Kobitka przyszła podyktowalam jej pismo że w zw z nadpłata wys dod mieszk odda nadplacona kwote ale kazala zaznaczyć żeby w ciągu tych pozostałych 5 mies odjąc jej z wys. dodatku tzn obnizyć o kazdego miesiąca o kwote podzieloną przez 5 mies Nadpłacona kwota to135 zł czyli po 25 7 zł miesięcznie musze odjąć

I moje pytanie czy moge zrobić 1dną decyzje zmieniająca na kwote obniżoną o te 27 zł Z wyjeśnieniem dlaczego tak a nie inaczej ?
ZAŁAMANA

Napisano: 17 lip 2015, 11:40

oj........... proszę czytać ze zrozumieniem ....... możesz jedynie zmienić wysokość przyznanego dodatku ....... co do zwrotu nienależnie pobranej kwoty to zależy jak się dogadasz ... możesz to wtrącić w uzasadnieniu że kwota zostanie rozłożona na 5 rat o które będzie pomniejszana wypłata należnego dodatku..... nie robisz tego broń Boże w rozstrzygnięciu
małe ww
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 17 lip 2015, 13:23

Dzięki ...tyle się nasłuchalam tzn naczytałam że już mam kociokwik Wiem że wiem więcej heheheheh ale Robię tylko jedną decyzją Wszystko ? W funduszu mam prosto w św rodzinnych też Po co ja się godziłam na te dodatki i to od razu taka wpadka....
ZAŁAMANA

Napisano: 21 lip 2015, 11:46

Witam Małe www ..w jakim rozstrzygnięciu ?
KUNA

Strona 3 z 4    [ Posty: 32 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x