Proszę o pomoc dopiero zaczęłam zajmować się kartą
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/ŚR/PS/FA
- Kontakt:
Proszę o pomoc dopiero zaczęłam zajmować się kartą
Przyszedł Pan, który ma 4 dzieci ( 2 z byłą żoną i 2 z poprzednią partnerką) w stosunku do jednego dziecka ma ograniczenie władzy rodzicielskiej. Dzieci są dorosłe, czy ten pan może złożyć dla siebie o kartę dużej rodziny??
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚR, KDR
- Kontakt:
Re: Proszę o pomoc dopiero zaczęłam zajmować się kartą
Jeżeli jest ojcem co najmniej trójki dzieci można przyznać mu KDR, ponieważ ograniczenie władzy rodzicielskiej ma dla jednego dziecka, a dla pozostałej trójki nie.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/ŚR/PS/FA
- Kontakt:
Dziękuję
Czyli jak będzie wpisywał dzieci we wniosku to ma wpisać trójkę, czy to czwarte też ma wpisać i zaznaczyć, że władze rodzicielską ma ograniczoną.

-
- Referent
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
ale ograniczoną władze rodzicielską poprzez umieszczenie dziecka w pieczy, czy ograniczoną np. wyrokiem rozwodowym?
jeżeli przez rozwód czy inny wyrok to może wpisać, jeżeli przez pieczę to ja bym po prostu nie wpisywała tego czwartego dziecka, bo trójka wystarczy i szkoda zamieszania w papierach
jeżeli przez rozwód czy inny wyrok to może wpisać, jeżeli przez pieczę to ja bym po prostu nie wpisywała tego czwartego dziecka, bo trójka wystarczy i szkoda zamieszania w papierach

Oprócz Proszę o pomoc dopiero zaczęłam zajmować się kartą - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
Zmiana miejsca zamieszkania
Proszę o pomoc
Proszę o pomoc komu należy się KDR
członek UE bez peselu
KDR dla ukraińców
nowe karty
Czy dzieciom należy się KDR
PROGRAM NIE WYSZUKUJE DZIECKA
jak wysłać wezwanie przez SI KDR elektronicznie
Jak rozwiązujecie ten problem
Rozpatrzenie wniosku w części?
KDR dla opiekuna prawnego osoby dorosłej