Protest - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 3 z 5    [ Posty: 47 ]

Napisano: 18 lip 2016, 22:36

Dzisiejszy wpis o 11:32 to przecie wpis Gościa, a nie kogo innego.
wniosek jest prosty, a jezeli wniosek nie jest prosty to widać przekaz nie jest jasny - czy to była prowokacja

więc tym bardziej szkoda czasu
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 18 lip 2016, 23:07

Czy gość oznacza według Pani zawsze tę samą osobę?
Oznaczenie pacjent,klient, gość - to nie zawsze ta sama osoba ale powinna Pani o tym wiedzieć.
Pisze Pani, że odpowiedz jest do gościa z godziny 11.32 .
Jeżeli to prawda to powinna Pani zaznaczyć z którym gościem rozmawia, bo z Pani wypowiedzi wynika ,że odpowiada Pani na post innej osoby.
Gość

Napisano: 19 lip 2016, 7:39

ja bardzo proszę nie rozwlekajmy się nad wpisami dzibar ale wróćmy do tematu. Jak tak dalej pójdzie to dzidka tak ważny temat po prostu zakopie. Nie dojdziemy do żadnych wniosków.
Gość

Napisano: 19 lip 2016, 8:17

Wszedłem w temat ponieważ rzucał się w oczy. Pomyślałem, że może coś ciekawego się tu przewinie, może podepnę temat w dziale aby większa ilość osób widziała go.
Ale po takim bardzo ogólnym przeczytaniu stwierdzam, że nie ma nic sensownego tu.

Przestańcie się między sobą spierać bo tu o to nie chodzi. Dziwi mnie takie zachowanie ponieważ powinniście się trzymać razem i wspierać... :(
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 19 lip 2016, 9:13

Pani Zdzisławo, kto dzisiaj jest "słabszym", ja która za swoją pracę dostaję 1800 zł i nie przysługuje mi prawo do niczego, czy moja podopieczna która otrzymuje 5500 zł z budżetu państwa i samorządu?

Chce pani walczyć o słabszych to niech pani o nich walczy, tylko proszę zrewidować swoje poglądy na to, kto teraz jest tym słabszym.
olha

Napisano: 19 lip 2016, 12:23

Odpowiedzi zacznę od Gościa.
Od 10 lat odwiedzam to Forum i pierwszy raz spotkałam się aby z jednego nicka takiego samego - nie różniącego się niczym ( nawet dodaną kropką) - korzystały dwie osoby.
Bylo to na tym forum nie do pomyślenia - zwłaszcza w toku dialogu -w starszych postach admin zawsze interweniował i radził zalogować się.
Dla mnie to matactwo oczywiste ( i nie zamierzam z takimi osobami dalej dyskutować )
Nie oznacza to dalszej dyskusji ponieważ nie od dzisiaj różne osoby próbują mnie wykluczyć ze środowiska - tyle tylko, że ja nie dam się z niego wykluczyć i mam zamiar sprawy doprowadzić do końca. Temat "gościa" zakończony.
Do hailanda - nie przypadkiem nie odpowiadam tu i gdzie indziej
Sylvii problem jak najbardziej dotyczy mnie - ja nie dostaję 1500 tylko jako były pracownik socjalny - rencista 801,20 - może to więc naświetli Wam sprawę.
Moją sprawą zajmują się obecnie najwyżsi urzędnicy w Państwie i ( w kontekście całokształtu mojej pracy i kształcenia w zawodzie pracownika socjalnego przez 18 lat + 4 LO to razem 22 lata-nie licząc podstawówki ) do zwolnienia - to uważam, że sprawy nie mogę tak zostawić - chociażby ze względu na sam fakt, że mam trzy specjalizacje w tym specjalizacje jedną I st. z pracy soc. i ukończoną 2 razy ( szkolenie bez egzaminu bo zwojniono mnie z pracy w czerwcu a w październiku miałam zdawać II st. i czas na zaliczenie projektu )
Tak więc możemy się licytować - ale ja już od dawna pracuję solo i nie wiem czy walczę - czy chcę walczyć - mnie po prostu zmuszono do tego aby nie poddawać się do ostatniego tchnienia - nie umiałabym spojrzeć sobie w lustrze w twarz, a już w ogóle moim dzieciom czy mężowi.
Czy dalej uważacie, że nie mam prawa głosu????
Ja od maja br korzystam z dodatku mieszkaniowego!
Wcześniej Prokuratura Generalna za rządów PO ( wtedy - bo teraz jest Krajowa )skierowala pismo do ops gliwice aby sprawdzono moją sytuację, kiedy przyszedl pracowwnik socjalny ( nauczyciel z wyksztalcenia ) dal mi skierowanie po paczkę żywnościową ....................dalej mam pisać?
Byłam tak chora, że po kilka dni nie ruszałam się z domu bo taka byłam słaba - nie mówiąc o ciśnieniu itp.......................dalej mam pisać?
Ja jestem jednym wielkim PROTESTEM
Piszę ksiązkę, mam termin do jutra nato aby dalej była prowadzona moja sprawa.
Ale to nie tylko moja sprawa!
I chciałabym abyście to w końcu zrozumieli>
Tak jak kiedyś powiedziałam - tak zrobiłam: z Wami czy bez Was sobie z pomocą Boga poradzę.
I tak zrobiłam.
A teraz żegnajcie pracownicy socjalni i goście.
Ja sobie poradzę i Wam pomogę bo kwestii patologicznego systemu pomocy społecznej
z pewnością tak nie pozostawię, a sprawę ustawy o zawodzie pracownika socjalnego - tak jak obiecałam wyborcom (188 osobom) doprowadzę do końca - bo nawet kiedy bylam dokladnie przez miesiąc bezdomna 188 głosowało na mnie chociaż spałam na ławkach.
Tak więc ............................................
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 19 lip 2016, 13:01

https://www.medonet.pl/zdrowie/zdrowie-d ... 21930.html
Ja to znam z autopsji................przyłączam się do protestu,
ale protest zakończę solo tak jak zaczęłam - zgodnie z prawem
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 19 lip 2016, 13:19

Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 19 lip 2016, 13:29

Po co nam te linki chyba problem leży gdzie indziej i dotyczy czegoś innego.
Iza1

Napisano: 19 lip 2016, 13:47

Iza1 przepraszam - rzeczywiście miałam je umieścić w HP w poście "Kto się boi internetu",
ale jednak teraz kiedy to się stało i spoglądam na ten "przypadek" to przypominają mi się słowa mojej koleżanki ( psychologa z wykształcenia), że nie ma przypadków.
I faktycznie, patrząc na całokształt sprawy - kwestii - problemu - z mojego punktu widzenia to to wszystko ma sens.
To wręcz woła o pomstę do nieba i dobrze się dzieje, że jest powołana ta komisja bo może wyciągnięte zostaną wnioski także takie, które mówią o przestępstwie ZANIECHANIA,
No a już problem głodu - to fakt i to też znam z autopsji.
Jest taka teoria lodowa ( którą warto poznać) i w tym kontekście te linki to już w ogóle nie jest przypadek.
Ale rzeczywiście nie odbiegajmy od tematu.
Traktujcie to jako dygresję - a moje wpisy pomińcie.

Wróćmy do PROTESTU...
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Strona 3 z 5    [ Posty: 47 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x