Z onetu - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 16 lip 2016, 8:54

Agresja do ukarania ale żeby za zwykłe oberwanie w pysk tomograf, pogotowie i bóg wie co jeszcze?? Pierwsze słyszę i widzę..... no no ja na sorze z wysuniętym dyskiem czekałam 12 godzin..kuffa mać a już wiem pani była z TVPIS
Wredna1

Napisano: 16 lip 2016, 17:57

Agresja budzi agresje.
Może wpłynęło na takie zachowanie oglądanie reportaży?
To w nich często reporter nie daje szansy na wypowiedz osobie którą przepytuje a
formy zadawania pytań przynajmniej mnie wydają się agresywne.
Po oglądnięciu już kilku takich reportaży prowadzący program może przestać być dla niektórych osobą bezstronną.
Może tu tkwi problem?
Gość

Napisano: 16 lip 2016, 21:07

U nas tvn i tvp była może ze trzy razy i za każdym razem dziennikarka była tak napastliwa ,ze oczom i uszom nie wierzyłam a dlaczego taka była? właśnie żeby nie dopuścić do wypowiedzi dyrektora bo cóż druga strona zawsze ma inne argumenty. Potem wychodzi ,ze reportaż był nierzetelny ale zapomnij o przeprosinach czy sprostowaniu.... pampersy patrzące na kasę
Wredna1

Napisano: 17 lip 2016, 19:25

jedna jaskółka wiosny nie czyni........a szkoda.bo byłoby już tak pięknie
Wredna1

Napisano: 18 lip 2016, 8:51

Masz rację Gościu agresja rodzi agresję, a stosowanie prawa niezgodnie z prawem jest przestępstwem.
Gazeta prawna od dawna manipuluje faktami i w mojej opinii jest niewiarygodna.
Za to ludziom na wysokich stanowiskach się min. płaci aby w stresujących sytuacjach potrafili te emocje utrzymać w ryzach.
Bardzo się cieszę, że w końcu prawników wzięto pod lupę wraz z całym wymiarem sprawiedliwości.
Lepiej sobie radził z tym Lech Kaczyński, ale i Jarosław Kaczyński z Prezydentem Andrzejem Dudą i Zbigniewem Ziobro jak widzę.
Za dużo nie mogę powiedzieć ponieważ dalej moje sprawy są w toku, ale wierzę i widzę tego działania dowody, że wszystko idzie w dobrym kierunku.
O komornikach mam złą opinię i uważam, że powinna ( ich ustawa ) o komornikach zostać definitywnie znowelizowana ponieważ nie działają oni obecnie wyłącznie dla własnego zysku( dokladnie na tej samej zasadzie co firmy farmaceutyczne ( lekarze )i apteki ( aptekarze)
I wlaśnie to jest stosowanie prawa niezgodnie z prawem, stwarzanie atmosfery sprzyjającej ludobujstwu za pomocą niechlujnego prawa i ustawodawstwa dzialającego na szkodę obywateli zamiast ich chronić.
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 18 lip 2016, 9:03

przepraszam za błędy, ale ludobujstwo to ludobójstwo - nie zmienia jego znaczenia tak jak w przypadku "Stary człowiek i morze" a "stary człowiek i może"
w mojej wypowiedzi wkradł się jeszcze jeden błąd - właśnie "działają oni na szkodę obywatela" dla własnego zysku i to w imię stosowania prawa niezgodnie z prawem - i właśnie to wymaga gruntownego, jasnego i definitywnego sprecyzowania - nie dającego żadnych możliwości do nadinterpretacji.
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 18 lip 2016, 9:55

Myślcie pewnie, że mój błąd ortograficzny to przypadek?
Zapewniam Was, że ani to przypadek ( tak jak w przyrodzie nic nie ginie - zmienia tylko swoją postać) - ani pomyłka.
Tak przynajmniej tłumaczy to "teoria lodowa" ( Iceberg Theory ) - na mój gust za dużo na tym forum teraz aniołów i zbawicieli i mnie osobiście to przeszkadza w kontekście wiarygodności i autentyczności intencji, ale jak już wspomniałam to wierzchołek góry lodowej, którego nie będę tutaj rozwijać. Tłumaczy to jednak fakt - dlaczego tak często zmienia się teraz właściciel tego portalu i dlaczego traci on swoją rzeczywistą wartość ( samą w sobie ) oraz atmosferę rzetelnej wymiany informacji i dyskusji.
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

ZAMKNIJ

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem