Oczywiście bezpłatnie, bo jak już się stuka dodatek za rozpoczęcie to "kilka" dodatkowych nic nie zmieni xDOjciec76 pisze:Jak nie wam, to pracownikom socjalnym
Ma wejść komunikacja z SIO, więc szykujcie się na to, że jednak wy to dostaniecie.
O tym samym pomyślałam, że nawet jak dadzą 10% to i tak w swoim portfelu nic z tego nie zobaczę :/ wiec powinien być zapis jak już ktoś wcześniej wspomniał, że tabela wynagrodzeń, że pracodawca nie może dać mniej niż ... uwarunkować to ile jest spraw prowadzonych, a najlepiej że jakaś część dotacji ma być przeznaczona na wynagrodzenia pracowników realizujących ustawy. Chociaż u nas to w sprawozdaniu jest akurat 4 pracowników realizujących, już nawet księgowość nie nadążą za ilością pracowników "sponsorowanych" z dotacji, których nawet na oczy nie widzieliśmy... :/ (PS. oczywiście do realizacji jest niby 1 pracownik - pomoc administracyjna, 2 pracowników ma wszystko w zakresie...) :/Iks pisze:Podpisuję się pod tym co napisał Heiland. Dodatkowo dodałbym postulat, żeby pracownikom realizującym 500+/świadczenia rodzinne/FA w mopsach przysługiwało dodatkowo 10 dni urlopu tak jak socjalnym - środowiska te same, stres ten sam, kasa często mniejsza - niech chociaż wolne dadzą. Druga sprawa to wprowadzenie spójnych tabel wynagradzania pracowników obsługujących 500+/rodzinne/FA - w tej chwili ci zatrudnieni w urzędach mają wyższe kategorie zaszeregowania na tych samych stanowiskach co ci zatrudnieni w OPSach (np. Inspektor w urzędzie to kategoria XII, w OPSie jako jednostce organizacyjnej to jest kategoria IX). Podwyżka % na koszty obsługi to jest nietrafiony argument bo wtedy nasze wynagrodzenia zostaną bez zmian, a opsy będą jeszcze więcej kasy wydawać na wszystko inne albo więcej zwracać.
Mam koleżankę z UW i powiem Wam że oni nie mają kolorowo. Np. pracownik po wielu latach pracy w LUW zarabia niespełna 2 000 zł netto.cpr3 pisze:1800 lubelskie,
widzę, że i UW w Lublinie popiera protest, dobrze
mam nadzieję, że coś się zmieni
https://serwisy.gazetaprawna.pl/praca-i- ... owych.html
Masz? Jak? Jakie masz stanowisko przy obsłudze administracyjnej świadczeń rodzinnych?MartaW pisze:I 10 dni dodatkowo urlopu w roku.