przebywanie w osrodku rehabilitacyjnym a dodatek mieszkaniow - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 28 cze 2018, 15:34

czy osoba przebywająca w ośrodku rehabilitacyjnym moze pobierać dodatek mieszkaniowy?..bądź w hospicjum
mgopsik6
Praktykant
Od: 16 kwie 2018, 15:52
Zajmuję się: FA

Napisano: 29 cze 2018, 8:13

Uważam, ze do każdej tego typu sprawy należy podejść indywidualnie i szczegółowo ją wyjaśnić. Rehabilitacja jest czasowa, tak jak pobyt np. w szpitalu. Wliczyłabym taką osobę do gospodarstwa domowego.
Natomiast hospicjum... hmmm... chyba też policzyłabym, jeśli to członek rodziny, który zawsze był ujmowany w tym gospodarstwie. Aczkolwiek miałam rodzinę, gdzie dziecko przebywało w hospicjum. Pobyt trwał już od kilku lat, hospicjum znajdowało się w miejscowości oddalonej o 150 km od miejsca zamieszkania. Matka odwiedzała dziecko raz na kilka miesięcy. W tej sytuacji nie liczyłam go do gospodarstwa domowego. Ale jeśli pobierałaby na to dziecko jakieś świadczenia, to wtedy zaliczyłam je również. Więc jak widzisz, każda sytuacja może być inna...
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Napisano: 03 lip 2018, 12:35

Ja tak jak Maxima, dążyłabym do tego, by wejść w szczegóły sytuacji, poprzeć wywiadem zebrane informacje.
Klara27
Starszy referent
Od: 12 paź 2016, 13:25
Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x