Przedłużenie karty. Osoba pełnoletnia na kogo wniosek.

Wybrane tematy:
Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR Duplikat, krok po kroku Małżeństwo bez wspólnych dzieci zamiast nazwisko imię KDR- dziecko niepełnosprawne osoba wcześniej była posiadaczem KDR
ODPOWIEDZ
bonia

Przedłużenie karty. Osoba pełnoletnia na kogo wniosek.

Post autor: bonia »

Mam przedłużyć kartę dziecku, które ukończyło 18 lat i kontynuuje naukę w szkole ponadgimnazjalnej. Trochę się zagubiłam. Kto wówczas składa wniosek: czy nadal rodzic składając swój podpis, czy syn/córka która kontynuuje naukę i to osoba wszystko podpisuje. Która część ma być wypełniona we wniosku.
jajaja

Re: Przedłużenie karty. Osoba pełnoletnia na kogo wniosek.

Post autor: jajaja »

tez mam taki problem, u mnie zlozyla o przedluzenie KDR matka na pelnoletnie dziecko, ale tak to mam wprowadzic??? wprowadzam matke i dziecko , a kate przynaje tylko dziecku, tak???
purocka
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: purocka »

Wniosek czy to w wersji papierowej czy elektronicznej - przyjmujesz ze wszystkimi członkami rodziny, osoba wnioskująca zaznacza "wnoszę o przyznanie... dla członka który był jej posiadaczem", a dla pozostałych "Nie wnioskuję o przyznanie karty". Wiem, wiem, głupota do kwadratu, ale właśnie rozmawiałam z Panią z Ministerstwa i taką informację uzyskałam. Nie wystarczy wpisać na wniosku tylko tej osoby, której dotyczy przedłużenie. Nie jest ważne czy wnioskuje matka na pełnoletnie dziecko, czy też ono samo na siebie. To cały czas ta sama rodzina.
Pozdrawiam.
luzizka

Post autor: luzizka »

no napr. bez sensu . a ja tylko zawsze kazałam wpisać wnioskodawcę i ucznia.
~gosiab

Post autor: ~gosiab »

Ja tak samo wnioskodawca i dziecko. Przecież to bezsensu wpisywać całą rodzinę jeszcze raz do systemu. Już teraz jest komunikat, że jest rodzina i potwierdź, czy to ta sama, tak jakby były dwie różne rodziny o tych samych danych i tyle samo dzieci.
gość7

Post autor: gość7 »

Jak ja niedawno dzwoniłam do ministerstwa to mi powiedzieli ze należy tylko wpisać dziecko, dla którego wnioskuje się o przedłużenie Karty i ja tak też robię
nowapa
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: nowapa »

Serio, ktoś żąda wpisania wszystkich członków rodziny przy wniosku o przedłużenie KDR dla jednego z nich? Nie dajcie się zwariować...
oolla

Post autor: oolla »

No właśnie kto tak naprawdę powinien składać wniosek: dziecko pełnoletnie na siebie w przypadku przedłużenia Karty czy rodzic
nowapa
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: nowapa »

Nie ma znaczenia. Może rodzic, może inny pełnoletni członek rodziny.
ODPOWIEDZ