Jeśli matka złożyła wniosek dla córki o przedłużenie KDR bo skończyła 18 lat w czerwcu to w systemie zaznaczam jak do tej pory że wnoszę o przyznanie KDR dla członka rodziny wielodzietnej, który był wcześniej jej posiadaczem i później że przedłużenie terminu ważności.
Ta anonimizacja czy jakoś tak to jest jeśli karta już jest nie ważna rok to wtedy tej osoby nie ma już w systemie.
Przedłużenie terminu
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe ,Stypendium szkolne ,Karta Dużej Rodziny
- Kontakt:
-
- Stażysta
- Zajmuję się: KDR, prace społecznie użyteczne, dożywnianie
- Kontakt:
Re: Przedłużenie terminu
Dokładnie tak.
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW,FA,DS,KDR,CP
- Kontakt:
Propos przedłużenia mam pytanie czy jeżeli mam wnioski złożone dziś dla dwóch sióstr o przedłużenie ważności w związku z kontynuowaniem nauki a poprzednio obie miały przyznane do 30.09.2022 to czy czekam do tej daty z rozpatrzeniem wniosku czy rozpatruję dziś - ale co z kartami które na dzień dzisiejszy jeszcze są ważne? Nie miałam wcześniej takiego przypadku a gdzieś mi tu wpadło w oko że tamte stracą ważność - więc co wtedy między otrzymaniem nowych kart (tych tradycyjnych) a rozpatrzeniem wniosku tamte będą nieważne i będą mogły jedynie mieć dostęp do nowej na mObywatelu?
-
- Referent
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
moim zdaniem jest to odmowa wszczęcia postępowania, bo Panie mają już ważne Karty. Termin się zmienia, ok, ale w takim razie jak traktować wnioski o duplikaty, które są płatne? jest to trochę nie fair w stosunku dla takich osób. czekanie na rozpatrzenie - będzie ponad miesiąc, czyli po terminie do rozpatrzenia wniosku...
ogólnie takie sytuacje to spędzają sen z powiek
jak składają kilka dni przed tym 30/09 to można po cichutku poczekać i rozpatrzeć 01/10
ale ogólnie ja mówię ludziom, że muszą złożyć po upływie terminu ważności i sama dzisiaj na taką samą sytuacje pisałam odmowę wszczęcia postepowania... poza tym wchodzi tutaj art. 12 ust. 1 - Zmiana danych zawartych w Karcie oraz zmiana miejsca zamieszkania skutkująca zmianą gminy wymaga przyznania nowej Karty.
a jeżeli nie nastąpiło żadne z dwóch...
ogólnie takie sytuacje to spędzają sen z powiek

jak składają kilka dni przed tym 30/09 to można po cichutku poczekać i rozpatrzeć 01/10

a jeżeli nie nastąpiło żadne z dwóch...

-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW,FA,DS,KDR,CP
- Kontakt:
bo im się zachciało złożyć elektronicznie i fakt spędza mi to sen z powiek
Oprócz Przedłużenie terminu - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
przedłużenie KDR a dodatkowa forma karty
Brak dostępu do systemu KDR - brak administratora
pani zgubiła karty i zmieniła miejsce zamieszkania
KDR w innej gminie, teraz wniosek u nas, ale nie spełnia przesłanek?
KDR dla Ukraińców
Wnioskodawca
KARTY ELEKTROBNICZNE
rezygnacja z wnisku elektronicznego
nie wynajduje mi osoby
Karta elektroniczna
Wniosek elektroniczny
czy dobrze myślę
zakończenie wniosku po wydaniu KDR
odmowa - dziecko urodziło się martwe
KDR dla dziecka
Opiekun tymczasowy a KDR...