Przekręt ze zwiększeniem limitów prądu na KDR? - Karta Dużej Rodziny

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 06 mar 2023, 10:05

aga_stypendia pisze:
03 mar 2023, 15:46
A ja mam pytanie trochę inne.... Czy tylko właścicielowi licznika o ile ma kartę dużej rodziny przysługuje zwiększony limit na prąd czy jeśli we wspólnym gospodarstwie domowym (dwie rodziny = 1 wspólny licznik opłaty na pół) są osoby które posiadają KDR to zwiększony limit się należy???
To pytanie na infolinie Saurona ;) ale jeden licznik to raczej tylko zwiększenie limitu 1x na posiadacza KDR
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 14 mar 2023, 16:28

Przyznam, że nie chce mi się czytać tej ustawy o tych limitach na kwh ale z tego co rozumiem to, osoby które nabyły prawo do karty po 2022-10-18 nie są uprawnione do skorzystania z tych limitów????
U nas były pielgrzymki ludzi...to trochę się zdziwią a i ja się dziwiłam bo dzwonią jak szaleni i chcą date nabycia prawa do karty.
elinka85
Referent
Od: 22 sie 2019, 14:23
Zajmuję się: ps

Napisano: 15 mar 2023, 8:57

elinka85 pisze:
14 mar 2023, 16:28
Przyznam, że nie chce mi się czytać tej ustawy o tych limitach na kwh ale z tego co rozumiem to, osoby które nabyły prawo do karty po 2022-10-18 nie są uprawnione do skorzystania z tych limitów????
U nas były pielgrzymki ludzi...to trochę się zdziwią a i ja się dziwiłam bo dzwonią jak szaleni i chcą date nabycia prawa do karty.

Są uprawnione. Tylko muszą złożyć wniosek (z ksero karty) w ciągu 30 dni co jest lekko niemożliwe, bo ponad miesiąc czeka się na przesyłkę z kartami :D Ale nawet jak złożą po 30 dniach to ten wyższy limit będzie obowiązywał od miesiąca następnego. Co w tym wypadku (moim zdaniem) nie ma większego znaczenia, bo jest początek roku więc i tak większość powinna jeszcze mieścić się w tym podstawowym limicie. Wydaje mi się, że to bardziej dotyczy sytuacji kiedy ktoś już wykończył ten podstawowy, albo jest na końcówce i wtedy nie zmieściłby się w 30 dniach ze złożeniem wniosku to pewnie miesiąc płaciłby wg nowych stawek i od następnego wrócił do tego dodatkowego limitu. Ale to tylko moja interpretacja, nie wiem czy właściwa :D
Agg23
Stażysta
Od: 15 cze 2021, 22:44
Zajmuję się: SW

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x