elinka85 pisze: ↑14 mar 2023, 16:28
Przyznam, że nie chce mi się czytać tej ustawy o tych limitach na kwh ale z tego co rozumiem to, osoby które nabyły prawo do karty po 2022-10-18 nie są uprawnione do skorzystania z tych limitów????
U nas były pielgrzymki ludzi...to trochę się zdziwią a i ja się dziwiłam bo dzwonią jak szaleni i chcą date nabycia prawa do karty.
Są uprawnione. Tylko muszą złożyć wniosek (z ksero karty) w ciągu 30 dni co jest lekko niemożliwe, bo ponad miesiąc czeka się na przesyłkę z kartami

Ale nawet jak złożą po 30 dniach to ten wyższy limit będzie obowiązywał od miesiąca następnego. Co w tym wypadku (moim zdaniem) nie ma większego znaczenia, bo jest początek roku więc i tak większość powinna jeszcze mieścić się w tym podstawowym limicie. Wydaje mi się, że to bardziej dotyczy sytuacji kiedy ktoś już wykończył ten podstawowy, albo jest na końcówce i wtedy nie zmieściłby się w 30 dniach ze złożeniem wniosku to pewnie miesiąc płaciłby wg nowych stawek i od następnego wrócił do tego dodatkowego limitu. Ale to tylko moja interpretacja, nie wiem czy właściwa