przestała płacić

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
kati77
Stażysta
Zajmuję się: Referent ds.FA,KDR,dodatki mieszkaniowe
Kontakt:

Re: przestała płacić

Post autor: kati77 »

Niestety nikt zarządcy nie poinformował o tym, że ta klientka pobiera dodatek, podała prywatne konto i nikt o nic nie pytał. Teraz gdy od niedawna przejęłam DM zainteresowało mnie to i zaczęłam sprawdzać. Powiedziałam klientce, że dodatek będzie wypłacony na konto wspólnoty, tylko wtedy jeśli doniesie mi zaświadczenie o braku zaległości. I cudem spłaciła zaległość a zaświadczenie przywiózł syn. Tylko jeszcze jedna sprawa budzi moją wątpliwość, jest to gospodarstwo 5 osobowe,matka mieszka z synem,synową i ich 2 dzieci.Nikt w tym domu niby nie pracuje,Matka ma rentę w wys. 1400 zł.Syn jeździ super audicą a matka przychodzi po dodatek.Ludzie mówią ,że on gdzieś pracuje,bo co rano wyjeżdża samochodem i po południu wraca. Innych świadczeń u nas w M-GOPS nie pobierają. Czy ja mogę mieć wątpliwość co do ich przedstawionych dochodów? Syn złożył oświadczenie,że nie pracuje,jego żona również a dzieci chodzą do przedszkola...
ODPOWIEDZ