przestała płacić
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Referent ds.FA,KDR,dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
Re: przestała płacić
Niestety nikt zarządcy nie poinformował o tym, że ta klientka pobiera dodatek, podała prywatne konto i nikt o nic nie pytał. Teraz gdy od niedawna przejęłam DM zainteresowało mnie to i zaczęłam sprawdzać. Powiedziałam klientce, że dodatek będzie wypłacony na konto wspólnoty, tylko wtedy jeśli doniesie mi zaświadczenie o braku zaległości. I cudem spłaciła zaległość a zaświadczenie przywiózł syn. Tylko jeszcze jedna sprawa budzi moją wątpliwość, jest to gospodarstwo 5 osobowe,matka mieszka z synem,synową i ich 2 dzieci.Nikt w tym domu niby nie pracuje,Matka ma rentę w wys. 1400 zł.Syn jeździ super audicą a matka przychodzi po dodatek.Ludzie mówią ,że on gdzieś pracuje,bo co rano wyjeżdża samochodem i po południu wraca. Innych świadczeń u nas w M-GOPS nie pobierają. Czy ja mogę mieć wątpliwość co do ich przedstawionych dochodów? Syn złożył oświadczenie,że nie pracuje,jego żona również a dzieci chodzą do przedszkola...
Oprócz przestała płacić - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Dodatek z mocą wsteczną?
wydatki za miesiąc
Wezwanie o uzupełnienie - podpowiedzcie
wyliczenie dodatku mieszkaniowego
mamy podstawe prawną żeby samodzielnie wystąpić do ZUS
Czy poprzednio przyznany dodatek wlicza się do dochodu do kolejnego wniosku o dodatek
Podgrzanie wody
świadczenie socjalne - DM
13 pensja
czy liczyć nowe dziecko do DM
czynsz
Prośba o przeliczeni
konserwacja sieci kablowe - opłaty
Czekać ? Wydać Decyzję?
Opłaty czynszowe
mamy obowiązek informować ZUS o DM?