przewozy dzieci - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 12 mar 2013, 18:14

Natomiast w oświacie przewóz dzieci niestety nie jest taki prosty
https://www.oswiata.abc.com.pl/czytaj/-/ ... y-sportowe
~Roman

Napisano: 12 mar 2013, 18:29

Nie zgodziłbym się z artykułem. Ja swoje informacje mam od radów prawnych z PIP. Podobnie jest w urzędach. Koleżanka pracuje w konserwacji zabytków i przewożąc koleżankę na wizję lokalną osobówką służbową musiała zrobić psychotesty. NIe ma przepisu wprost zabraniającego przewozu dziecka nauczycielowi. Jeżeli robi to bez wiedzy i zgody dyrektora w godzinach swojej pracy to jest to nieprzemyślane i głupie.
~Marcin

Napisano: 12 mar 2013, 23:19

A czy ktoś mógłby mi podesłać podstawę prawną co do tematu.?
~piotr

Napisano: 13 mar 2013, 11:40

Marcin to po co kierowca jak jest 3 wychowawców z uprawnieniami?
~Fasola

Napisano: 13 mar 2013, 12:14

u nas wozi kierowca.dyr jasno okresliła, że wszystkie inne wyjazdy będa miec płaconą wychowawcy delegacje wtedy kiedy ona im wyjazd zleci.cała reszta to wygodnictwo ludzi i tyle
~gremlin

Napisano: 13 mar 2013, 13:37

Fasola głownie chodziło o to aby dać możliwość szerszego dostępu do logistyki w soboty i niedziele. Wychowawca w weekend zabiera swoją grupę i jedzie na wycieczkę. Kierowca obsługuje placówkę w tygodniu. W trakcie wyjazdu na wycieczkę wychowca może zabrać ze sobą 8 a nie 7 dzieciaków.
~Marcin

Napisano: 13 mar 2013, 14:51

aha , tzn że kierowca u Ciebie jeździ tylko w tyg. a wychowawcy tylko w weekend. może u mnie by to przeszło bo i tak my jeździmy swoimi samochodami, to poprosimy o zrobienie tych psychotestów aby w końcu auto służbowe było używane.
~Fasola

Napisano: 01 kwie 2013, 4:04

Czy ktoś ma wiedze na temat kosztów zwiazanych ze zrobieniem takich psychotestów- bardzo prosze o odpowiedź;)
~stella

Napisano: 03 kwie 2013, 1:15

pare lat temu wynioslo mnie 100zl
~hey

Napisano: 03 kwie 2013, 1:16

edit.......... mojego pracodawce nie mnie
~hey

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x