ZWOLNIENIA PO 31 GRUDNIA - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 4    [ Posty: 38 ]

Napisano: 09 mar 2013, 12:31

Pracuje w Domu Dziecka od 16 lat. Kilka lat temu dostałam również pracę w szkole na pełen etat jako pedagog. Kocham swoją pracę w DDZ i chciałabym po 31 grudnia nadal tu pracować. Czy fakt, iż mam drugą pracę z góry skazuje mnie na zwolnienie? Dodam, że staram się jak mogę i daję z siebie wszystko w DDz...
~JOANNA

Napisano: 09 mar 2013, 13:01

Z tego co mi wiadomo to chyba nie możesz na 2 etatach pracować ale jak kochasz pracę z dziećmi co się często zdarza i można to leczyć to zgłoś się w DD na wolonwariat tzn wolontariat. Pamiętaj koniecznie w szkole etat w DD wolontariat nigdy nie odwrotnie. Chyba, że w szkole masz etat bibliotekarki to przemyśl to jeszcze.
~Leon

Napisano: 09 mar 2013, 14:19

Oczywiście, że mogę - pracuje tak od lat i nie jedną kontrole przeżyłam. To dwa niezależne stosunki pracy. Ja pytam czy zostanę ukarana zwolnieniem bo jestem bardziej zaradna niż inni? Czy dyrektor mnie odstrzeli w związku z tym nie patrząc na jakość mojej pracy, zaangażowanie i wkład w rozwój placówki!!!
~JOANNA

Napisano: 09 mar 2013, 14:26

wybierz jedno z nich , bo źle będziesz odbierana po 31, zwłaszcza gdy starca prace osoby których jedynym dochodem jest praca w DD. wiem że można powiedzieć , że mogli też sobie poszukać , ale czy nie uważasz że będzie to wyglądało na jakieś układy...Ale miejmy nadzieje że w Twojej placówce nikt nie będzie musiał odchodzić, a Ty zostaniesz z dwiema posadami- życzę Ci tego.
~Fasola

Napisano: 09 mar 2013, 16:41

Dyrektor zwolni najgorszego pracownika a nie tego, który ma dodatkowe źródło utrzymania!
~on

Napisano: 09 mar 2013, 21:53

Zastanawiam się jak bedzie wyglądała twoja praca na godz. 40 w D.Dz. i na 20 w szkole tylko pozazdrościć.
~Piotr

Napisano: 09 mar 2013, 22:34

Tak Joanno, fakt posiadania drugiej pracy \"skazuje\" Ciebie na zwolnienie. Nie zastanawiaj się nawet nad dalszą pracą w domu dziecka. Niestety, ale w domach dziecka nie są potrzebni tacy pracownicy. Komplikujesz układanie planu, zarabiasz za dużo, co roku dostajesz nagrodę od dyrektora (a przecież inni też by chcieli), masz za wysokie kwalifikacje by być pracownikiem \"pomocy i obsługi\", blokujesz miejsce na które mógłby być przyjęty inny pracownik. W kraju 13% bezrobocia osoby pracujące na dwóch etatach, pracujący emeryci, osoby o wysokich kwalifikacjach i dużym doświadczeniu to wrogowie młodych bezrobotnych. Masz ochotę czuć na plecach zawistne spojrzenia innych pracowników? Dla dyrekcji sytuacja, że zarabiasz więcej, też jest mało komfortowa.
~etatysta

Napisano: 10 mar 2013, 0:36

Szanowny Etatysto! l Liczyłam, że Pan akurat nie potraktuje wątku złośliwie i ironicznie... Potrzebuje merytorycznego komentarza - porady... Ta praca to moje całe życie! Myślałam, że jest cień szansy, że dyrektor będzie się kierował też innymi przesłankami /doświadczenie, zaangażowanie, predyspozycje/ a nie zwolni mnie za moją pracowitość/druga robota/ i dodatkowe wykształcenie /drugi kierunek studiów/...
~JOANNA

Napisano: 10 mar 2013, 0:52

JOANNO - myślę, że zbyt dosłownie zrozumiałaś Etatystę. Ograniczeniem w pogodzeniu pracy w szkole i w DDz jakie może Cię spotkać to tylko brak czasu przy 40 godzinnym tygodniu pracy.
~Robert

Napisano: 10 mar 2013, 1:18

i raczej tego pytania nie powinnaś zadawać ludziom tu na forum tylko swojemu dyrektorowi:) co człowiek to inna koncepcja a my raczej twojego dyr nie znamy więc skąd nam wiedzieć czym on się będzie kierował???
~gocha

Strona 1 z 4    [ Posty: 38 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem