dzięki takim "nieodpowiedzialnym", "nieudacznikom" ma Pan(i) pracę, proszę ją zmienić na lepiej płatną a dokopywać innym , proszę pomyśleć co by było gdyby nie było klientów OPS a tym samym miejsc pracy dla was, zostałby wam pośredniak i biadowanie lub praca w sklepie.użytkownik pisze:Najłatwiej zrzucać odpowiedzialność za własne błędy na kogoś innego. To Pani podjęła decyzję o wzięciu kredytu i przeznaczeniu go na remont mieszkania. Wiedząc, że jest Pani chora i wymaga operacji, wiedząc, że zbliża się zima i potrzebny będzie opał. Każdy z nas chciałby żyć w luksusie, w pięknym wyremontowanym domu, mieć internet i inne ekskluzywne rzeczy. Niestety musimy na wszystko zapracować, a co za tym idzie, myśleć o tym co się robi. Idąc Pani tokiem myślenia, każdy z nas mógłby brać pożyczki i kredyty a następnie pójść do OPS-u i wymagać wsparcia finansowego.
Dodatkowo "wyrzygała" Pani pracownikowi socjalnemu, że jeździ na wycieczki zagraniczne. Pracuje, zarabia to sobie jeździ. Co Panią to interesuje!?
Praca w sklepie to jakaś ujma?Gość pisze: dzięki takim "nieodpowiedzialnym", "nieudacznikom" ma Pan(i) pracę, proszę ją zmienić na lepiej płatną a dokopywać innym , proszę pomyśleć co by było gdyby nie było klientów OPS a tym samym miejsc pracy dla was, zostałby wam pośredniak i biadowanie lub praca w sklepie.
Istotne. Zbierając w całość wszystkie informacje przychodzi mi do głowy tylko jeden sposób na ubezpieczenie zdrowotne dla córki oraz dla Pani. Udać się do ZUS wraz z wyrokiem sądu dot. przyznania alimentów i ubezpieczyć córkę przy tych alimentach, a następnie siebie przy córce. Kwota ubezpieczenia nie powinna wynosić wtedy ponad 300 zł tylko dużo mniej.klara314 pisze:Jeszcze jedno pytanie padło i nie zauważyłam- jestem panną. Zaszłam w ciążę będąc na studiach. Ojca dziecka poznałam jako 17-latka i tak już został. To istotne? Nigdy nie łożył na dziecko. Ma kilka wyroków, nawet odbywał karę pozbawienia wolności. Nie kontaktuje się i dobrze. Od takich ludzi lepiej się trzymać z daleka.
Nie musisz pisać tak wielkimi literami, dodatkowo jeśli cię to tak bardzo interesuje, to wystarczyło dokładniej przeczytać. Czyżby tobie to do czegoś potrzebne , inwigilacja, czy to ty udupiłaś tę kobietęWredna1 pisze:Pani Klaro ja ponawiam swoje pytanie o zdolność kredytowa przy zasiłku stałym. Bardzo proszę o odpowiedź