Przez KREDYT straciłam zas. stały i ubezpieczenie - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 5 z 5    [ Posty: 45 ]

Napisano: 21 lis 2016, 11:04

Gościu!! będę pisała jak będę chciał i nic ci do tego.
Mogła sobie mieć kredyt i go spłacić . bank to nie jest instytucja charytatywna. Przy takim dochodzie jaki przestawia figa z makiem a nie kredyt gdyż bank pyta przede wszystkim ile osób na utrzymaniu, zobowiązania i opłaty mieszkaniowe. Nie ma takiej opcji , musi mieć jakiś dochód którego nie wykazuje.
Inwigilacja?? gościu logiczne myślenie, nie daję się klientom w trąbę robić. :evil: :evil: :evil:
Wredna1

Napisano: 21 lis 2016, 14:26

do "Gościa" - bardzo mnie zainteresowało jedno zdanie Pani/a. Koszt prywatnego ubezpieczenia na leczenie to 30 zł? Chyba umknęło jedno zero? Pup płaci za bezrobotnego 60 zł. Proszę o odpowiedź.
Darekk

Napisano: 21 lis 2016, 21:18

Wredna1 pisze:Gościu!! będę pisała jak będę chciał i nic ci do tego.
Mogła sobie mieć kredyt i go spłacić . bank to nie jest instytucja charytatywna. Przy takim dochodzie jaki przestawia figa z makiem a nie kredyt gdyż bank pyta przede wszystkim ile osób na utrzymaniu, zobowiązania i opłaty mieszkaniowe. Nie ma takiej opcji , musi mieć jakiś dochód którego nie wykazuje.
Inwigilacja?? gościu logiczne myślenie, nie daję się klientom w trąbę robić. :evil: :evil: :evil:
Pytanie, czy prowadzisz śledztwo prokuratoskie że żądasz odpowiedzi?
Liczą się wpływy na konto i pozytywna historia kredytu.
Ja też mam oferty w banku, bo dawniej spłacone było 170tys w niecały miesiąc od zaciągnięcia pożyczki, dziś przy dochodzie ok 1200zł netto proponują mi 60tys, i nie pytają z czego te wpływy, ale ważne jest że co miesiąc na koncie ląduje min ta sama kwota

oczywiście że prywatne ubez to nie 30zł a 300zł
Gość

Napisano: 22 lis 2016, 10:25

Lidka1 pisze:Grand nie dawaj głupich rad ZUS ubezpiecza jak ktoś ma alimenty to chyba w twojej głowie jest taki zapis ustawowy.
art. 66 ust. 1 pkt 33 ustawy o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych:
Obowiązkowi ubezpieczenia zdrowotnego podlegają:
osoby uprawnione do świadczeń alimentacyjnych na podstawie ugody sądowej lub prawomocnego orzeczenia sądu niepodlegające obowiązkowi ubezpieczenia zdrowotnego z innego tytułu.

Jeszcze dodatkowo:
https://www.nfz-lodz.pl/dlapacjentow/na ... -alimentow
Gość

Napisano: 22 lis 2016, 17:11

My też kiedyś mieliśmy podobną sytuację jak u Klary- niestety, dla klienta, SKO utrzymało w mocy naszą decyzję odmowną ale nie miało nic przeciwko temu, by ze względu na szczególnie trudną sytuację zdrowotną wspomagać co miesiąc tą osobę specjalnymi zasiłkami celowymi. Może to Ci jakoś pomoże?
wrrr

Strona 5 z 5    [ Posty: 45 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x