Przyznalibyście SZO ? - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 4    [ Posty: 33 ]

Napisano: 20 mar 2014, 19:33

Iks odpowiedz mi tylko czy zawsze jesteś pewny, że dobrze robisz? Przecież nie mamy instrukcji obsługi ustawy, ewentualne szkolenia, które nie wiele wnoszą, więcej mieszają i jeszcze większe wątpliwości, nikt do końca nie wie jaka jest intencja ustawodawcy, bo oni sami w ,,praniu\'\' przyznają, że coś zj...li, nie mam takiego komfortu psychicznego, że mogę powiedzieć ,,zrobiłam zgodnie z ustawą\'\'
~Kati

Napisano: 20 mar 2014, 19:50

\'czy zawsze jesteś pewny, że dobrze robisz?\'

W niektórych przypadkach jestem bardziej przekonany do odmowy niż do przyznania po prostu. Logika, konsekwencja, analogie, celowość w odniesieniu do interpretacji organów wyższego szczebla itd. + moja wiedza i robię tak jak uważam, że jest najlepiej. Niestety to nie oznacza, że zawsze \'na korzyść strony\'.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 20 mar 2014, 23:14

a ma byc zawsze na korzysc strony.
~...

Napisano: 20 mar 2014, 23:35

Nieprawda.
~Iks

Napisano: 21 mar 2014, 0:09

kur... decydujecie jakby to były Wasze pieniądze. opiekuje się przyznaj! co dziennie państwo Was dyma a Ty dymana/dymany chcesz jeszcze jednego.. no fajnie i jak tu w polsce ma być dobrze jak Wy macie to już wpojone do głowy co?
~...

Napisano: 21 mar 2014, 9:25

to jak będziesz decydował to będziesz przyznawał wbrew przepisom - nie dość, że cię szybko zwolnią to jeszcze wszyscy którym poprzyznawałeś będą zwracać z odsetkami. Jak w Polsce ma być dobrze, jak ty masz wpojone do głowy, że to moja niechęć decyduje, albo zły humor, a nie przepisy i skoro wydaje Ci się, że można je dowolnie traktować albo wręcz olewać. Idź wyjdź kradnij ze sklepów - takie samo łamanie prawa jak to Twoje \'weź i przyznaj\'. A potem przez takich \'weź i przyznaj - co ci zależy\' państwo wprowadza rygorystyczne przepisy, bo się okazuje, że ze 30% pobierających ŚP go nie powinno otrzymać nigdy - i świadczenie, przy okazji tracą też naprawdę potrzebujący.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 21 mar 2014, 9:47

popieram Kati ...
~ewalu

Napisano: 21 mar 2014, 10:08

świadczenia rodzinne to nie pomoc społeczna, szo nie przyznaje się uznaniowo, no ludzie bez paranojii
nie spełnia przesłanek w ustawie- szo nie przysługuje
~nika

Napisano: 21 mar 2014, 10:28

a nam wszystkie odmowy SKO utrzymało w mocy
~ja

Napisano: 21 mar 2014, 10:41

wnuczka zatrudniła się i po 2 tygodniach zwolniła się z pracy bo musi opiekować się babcią - jakich argumentów użyć aby odmówić SZO. Może coś konkretnego, jakieś orzeczenie sądu
~iza

Strona 3 z 4    [ Posty: 33 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x