Iks odpowiedz mi tylko czy zawsze jesteś pewny, że dobrze robisz? Przecież nie mamy instrukcji obsługi ustawy, ewentualne szkolenia, które nie wiele wnoszą, więcej mieszają i jeszcze większe wątpliwości, nikt do końca nie wie jaka jest intencja ustawodawcy, bo oni sami w ,,praniu\'\' przyznają, że coś zj...li, nie mam takiego komfortu psychicznego, że mogę powiedzieć ,,zrobiłam zgodnie z ustawą\'\'
W niektórych przypadkach jestem bardziej przekonany do odmowy niż do przyznania po prostu. Logika, konsekwencja, analogie, celowość w odniesieniu do interpretacji organów wyższego szczebla itd. + moja wiedza i robię tak jak uważam, że jest najlepiej. Niestety to nie oznacza, że zawsze \'na korzyść strony\'.
kur... decydujecie jakby to były Wasze pieniądze. opiekuje się przyznaj! co dziennie państwo Was dyma a Ty dymana/dymany chcesz jeszcze jednego.. no fajnie i jak tu w polsce ma być dobrze jak Wy macie to już wpojone do głowy co?
to jak będziesz decydował to będziesz przyznawał wbrew przepisom - nie dość, że cię szybko zwolnią to jeszcze wszyscy którym poprzyznawałeś będą zwracać z odsetkami. Jak w Polsce ma być dobrze, jak ty masz wpojone do głowy, że to moja niechęć decyduje, albo zły humor, a nie przepisy i skoro wydaje Ci się, że można je dowolnie traktować albo wręcz olewać. Idź wyjdź kradnij ze sklepów - takie samo łamanie prawa jak to Twoje \'weź i przyznaj\'. A potem przez takich \'weź i przyznaj - co ci zależy\' państwo wprowadza rygorystyczne przepisy, bo się okazuje, że ze 30% pobierających ŚP go nie powinno otrzymać nigdy - i świadczenie, przy okazji tracą też naprawdę potrzebujący.
świadczenia rodzinne to nie pomoc społeczna, szo nie przyznaje się uznaniowo, no ludzie bez paranojii
nie spełnia przesłanek w ustawie- szo nie przysługuje
wnuczka zatrudniła się i po 2 tygodniach zwolniła się z pracy bo musi opiekować się babcią - jakich argumentów użyć aby odmówić SZO. Może coś konkretnego, jakieś orzeczenie sądu