PS w DPS-ie a dodatkowe 10 dni urlopu

Wybrane tematy:
odpłatność za DPS - żyjące dzieci i wnuki Odpłatność za DPS sposób nalicznia świadczenie ratownicze- mieszkaniec DPS Ustalenie odpłatności DPS - stare zasady Decyzja OPS mam płacić a z czego mam żyć Wywiady alimentacyjne u dzieci
ODPOWIEDZ
~Pracownik socjalny DPS

Post autor: ~Pracownik socjalny DPS »

Chciałabym się dowiedzieć czy pracownikowi socjalnemu w Domu Pomocy Społecznej należy się raz na dwa lata 10 dni dodatkowego urlopu!
~dorota1

Re: PS w DPS-ie a dodatkowe 10 dni urlopu

Post autor: ~dorota1 »

Nie. Ustawa mówi wprost, że dodatkowy urop należy się pracowniom zatrudnionym w OPS i PCPR
~Pracownik socjalny DPS

Post autor: ~Pracownik socjalny DPS »

...oczywiście wiem ale czym sie ta praca różni od pracy w dps-ie? My również jeździmy na wywiady środowiskowe w miejsce zamieszkania przyszłego mieszkańca
~dorota1

A to już pytanie do ustawodawcy
~Iga

Post autor: ~Iga »

Jak często jeździśz na te wywiady w sprawie przyjęcie nowego mieszkańca - raz na miesiąc?
Pracownik socjalny zatrudniony w OPS na wywiady środowiskowe wychodzi codziennie- dostrzegasz różnicę?
~dorota1

Iga nie użalaj się już tak nad sobą. Jak tak Ci źle to przyjdź popracować do DPs, a wówczas zacznij porównywać. Ja mam obraz pracy w OPS i DPS Obie są różne, ale trudne i odpowiedzialne, więc przestań się licytować.
~katarzyna

Post autor: ~katarzyna »

pracuje w dps, i równiez jestem zainteresowana tym tematem. [email protected]
~Weteran

Post autor: ~Weteran »

Jak można być pracownikiem socjalnym i nie rozumieć podstawowych aktów prawnych.
Wyrazy współczucia dla dyrekcji dps-ów.
ODPOWIEDZ