PUP pilne:) - Dodatki mieszkaniowe

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 02 lip 2015, 8:45

Dodam jeszcze, że osoby wypełniając wniosek podpisują się pod oświadczeniem, który widnieje na wniosku i brzmi on:

W opraciu o art. 23 ust. 1 i ust. 2 ustawy z dnia 29.08.1997 o ochronie danych osobowych (Dz. U.....)
oświadczam, że wyrażam zgodę na przetwarzanie przez GOPS... w celu realizacji zadań wynikających z ustawy o dodatkach mieszkaniowych (Dz.U...) w systemach informatycznych oraz kartotekach, ewidencjaach, skorowidzach, ksiegach, wykazach i innych zbiorach ewidencyjnych moich danych osobowych podanych przeze mnie w związku z ubieganiem się o udzielenie dodatku mieszkaniowego.

Zgoda o której mowa powyżej objemuje również przetwarzanie danych osobowych pzrze w/w podmiot w przyszłości jeżeli nie zmieni się cel przetwarzania.

Tylko że tą zgodę podpisuje wnioskodawca, a nie jej syn..
Ciekawska30

Napisano: 02 lip 2015, 9:27

ale Ty ciekawska jesteś i dociekliwa :) i kombinujesz jak młoda klacz pod górkę masz przecież art 50 kpa i w myśl tego podczas postępowania masz prawo domagać się od petenta składania stosownych dokumentów oraz wyjaśnień..... jest również definicja dochodu zawarta w ustawie o DM i jeśli uważasz że w deklaracji o dochodach jest coś nie tak masz pełne prawo żądać stosownego zaświadczenia ........
a co do tego oświadczenia to już przesada...... składając wniosek o dowód gdzie również znajdują się dane wrażliwe nikt nigdy takiego oświadczenia nie podpisuje a wiec bez przesady.
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 02 lip 2015, 9:33

a jak już się tak upierasz z tym wnioskiem o udostępnienie danych (dochodów) to podajesz po prostu ustawę o ochronie danych oraz art 3 ust 3 naszej ustawy
A tak nawiasem jak babcia jest taka pyskata to puść ten dodatek i za 2-3 miesiące wznów postępowanie bo na jaw wyszły nowe okoliczność (niewłaściwy dochód) i daj babci do zwrotu ...... oduczy się
małe ww
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 02 lip 2015, 10:24

uwielbiam Cię małe www
:D :D :D :D :D
kss

Napisano: 02 lip 2015, 10:38

kss cicho nie przy ludziach (alem że buraka przypalił)
a tak na serio nie ma co iść pod wiatr i sobie życie utrudniać ... my mamy przyjąc każdy wniosek a nie się użerać z petentem - nawet nie musimy sprawdzać zaświadczeń o dochodach (mamy na to czas 3 lata) bo to wnioskodawca składa oświadczenie pod odpowiedzialnością karną a my wszak wierzymy petentowi ;)
ale jak petent nei wierzy nam że tak ma być a nie inaczej to przecież możemy wezwać go do przedłożenia stosownych kwitków a następnie opierając się na art 3 ust 3 udowodnić że wpisał za mało niż trzeba ..... jak zapłaci to więcej już nie będzie się upierać :lol:
małe ww
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 02 lip 2015, 14:18

zgadzam się z Tobą (małe www) w całej rozciągłości
podoba mi się Twoje podejście do pracy - moje jest bardzo podobne
i za to właśnie mi się podobasz - szkoda że nie ma okazji się poznać bo może za coś innego też byś mi wpadł w oko :D
kss

Napisano: 02 lip 2015, 15:11

coś innego wpadło w oko... :? .... pewnie muchę masz na myśli .. ihhihi
małe ww
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 08 lip 2015, 9:29

Dziękuje bardzo, jednak poszło wezwanie na podstawie KPA:)
Ciekawska30

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x