pytanie
Re: pytanie
U nas czasami pomaga analiza sytuacji dziecka i rodziny. Z diagnozy za zwyczaj można wywnioskować zakres niezbędnych oddziaływać.
Trzeba wystąpić do sądu o pozbawienie władzy rodzicielskiej tzn opieki prawnej. Poprosić sprzątaczkę ,żeby się zgodziła na opiekę prawną albo pana z kotłowni, oni raczej się nie wtrącają.
A ja bym wystąpił o pozbawienie władzy placówki. Maiłbym wtedy 100% pewności, że nikt mi się nie wtrąci. 

U mnie na zespole dyrekcja chwali się naszymi osiągnięciami przypisując je sobie, nas wewnętrznie targa, później plotkuje z przybyłymi i w rezultacie jest omówionych 3 dzieci a reszta po zdaniu. W razie dyskusji ostateczny głos należy do ,,guru\" pracownicy PPP i po każdym zespole pozostają flustracje i bolący tyłek, a plany pracy tworzy się fikcyjnie, wyssane z palca (oczywiście w domu, bo w pracy nie ma możliwości)
Nie mamy zatrudnionego psychologa w placówce więc korzystamy z ich pomocy. Nasze dzieci chodzą na terapie do PPP
Oprócz pytanie - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
co po tym jak już ktoś dojdzie do wniosku, ze placówka jest zbędna????
odpłatność za pobyt dziecka
umieszczenie dziecka w DPS
rozmowa o systemie
postanowienie sądu o umieszczeniu w placówce
premie
Pytanie do psychologów dot. diagnozy psychologicznej dziecka
Pytanie o asystenta rodzinnego
ucieczki- działania policji
zgłaszanie do adopcji
typy placówek opiek - wych
Skreślenie wychowanka
asystent rodziny?