Regulamin ZI
Regulamin ZI
Witam! Czy konieczne jest opracowanie regulaminu ZI. Jeżeli tak, to jak go przyjąć Uchwałą rady Gminy???? a może Zarządzenie Burmistrza???? Proszę o wskazówki.
Re: Regulamin ZI
nie jest konieczne, ale jeżeli ktoś się uprze, to może być to uchwała zespołu interdyscyplinarnego.
my nie przyjmowaliśmy uchwałą ani zarządzeniem - wtedy każda zmiana musi być także uchwałą przyjmowana, tylko wójt podbił pieczątką zatwierdzając do realizacji przez Zespół. Takie rozwiazanie zasugerowane jest w Teczce procedur z wydawnictwa Forum, moim zdaniem najlepsze, bo zmiany leżą wtedy w naszej gestii i nie trzeba radnych ciągać ani wójtowi głowy zarządzeniami zawracać.
a jeśli chodzi o punkt konsultacyjny to robicie powołanie a później do niego regulamin. Bo ja mam powołanie na zespole punktu a regulamin sobie utworzyłam czy mogę też przez wójta mieć go zatwierdzonego?
powołanie punktu? regulamin punktu? naprawdę robicie takie rzeczy? przecież to czas; nie szkoda go na rzeczy, które nie są obowiązkowe i nikt ich nie kontroluje?
Oprócz Regulamin ZI - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny przeczytaj również:
nieodpowiedzialna kobieta
Sprawa o przemoc trafiła do prokuratury...
ZI
Pytanie ?
NK- refleksje z praktyki
przemoc
Szkolenie
kto pisze protokoły i pisma ZI?
nowe rozporządzenie
ważne pytanie!
Jak się pozbyć sprawcy?
Jak się pozbyć sprawcy?
zspól interdyscyplinarny
program korekcyjno-edukacyjny