Regulamin ZI

Wybrane tematy:
studia praca socjalna ustawa o przeciwdziałaniu przemocy wniosek do ZK Co powinna zrobić szkoła??? Procedura niebieskiej karty - prawa i obowiązki Ankieta Asystent Rodziny
ODPOWIEDZ
~Edyta

Regulamin ZI

Post autor: ~Edyta »

Witam! Czy konieczne jest opracowanie regulaminu ZI. Jeżeli tak, to jak go przyjąć Uchwałą rady Gminy???? a może Zarządzenie Burmistrza???? Proszę o wskazówki.
~jolka

Re: Regulamin ZI

Post autor: ~jolka »

nie jest konieczne, ale jeżeli ktoś się uprze, to może być to uchwała zespołu interdyscyplinarnego.
~mały głód

Post autor: ~mały głód »

my nie przyjmowaliśmy uchwałą ani zarządzeniem - wtedy każda zmiana musi być także uchwałą przyjmowana, tylko wójt podbił pieczątką zatwierdzając do realizacji przez Zespół. Takie rozwiazanie zasugerowane jest w Teczce procedur z wydawnictwa Forum, moim zdaniem najlepsze, bo zmiany leżą wtedy w naszej gestii i nie trzeba radnych ciągać ani wójtowi głowy zarządzeniami zawracać.
~bb

Post autor: ~bb »

a jeśli chodzi o punkt konsultacyjny to robicie powołanie a później do niego regulamin. Bo ja mam powołanie na zespole punktu a regulamin sobie utworzyłam czy mogę też przez wójta mieć go zatwierdzonego?
~kasia

Post autor: ~kasia »

powołanie punktu? regulamin punktu? naprawdę robicie takie rzeczy? przecież to czas; nie szkoda go na rzeczy, które nie są obowiązkowe i nikt ich nie kontroluje?
ODPOWIEDZ