Oprócz tego, że np krążyły słuchy, iż \"ruskie\" podłożyły tam duuuży magnes, to również i to, że wbrew zaleceniom L.Kaczyński kazał lądować. Opcja nagrań satelitarnych istnieje, więc i tę wieść można zweryfikować. I ja nie mam co tu wyjaśniać.
Twierdzenie, że ktokolwiek z rządu świadomie doprowadził do smierci tylu osób reprezentujących różne środowiska jest dla mnie oszczerstwem i tyle.
rewelacyjne posunięcie
Re: rewelacyjne posunięcie
A więc nie mam za co przepraszać. Chodziły wszak słuchy, że generał Błasik siadł za sterami. Słuchy pochodziły z tego samego źródła. Dzisiaj już wiadomo, że były to słuchy wyssane z palca. Nigdy nie pomyślałem nawet by oskarżać rząd o sprawstwo lecz pewne jest, że rząd wytworzył bardzo korzystną atmosferę dla Putina. Jednak nawet i tutaj nie przesądzam sprawy tylko, że bardzo zastanawiające są tak liczne kłamstwa strony rosyjskiej ale także i polskich ministrów. Nie można udawać, że nie dostrzega się wątpliwości, które mnożą się na niespotykaną skalę. A już sprawa dopasowania zeznań kontrolerów lotu jest wyrazem najwyższego stopnia bezczelności i lekceważenia Polski.
Do rządu mam za to ogromny żal, że okazał się rządem bez klasy i nie potrafił w sprawie katastrofy zachować się tak, jak każdy niezależny i dumny rząd powinien zachować się. Ludzie, którzy w obliczu takiej tragedii nie potrafią przejąć inicjatywy i pozostawiają wolną rękę Rosjanom nie są godni, by piastować swoje funkcje. Gdyby to zginął Tusk oczekiwałby od rządu PiS tego samego. Bo tu chodzi o polską rację stanu, o dumę narodu. Jak okazało się premier Tusk i marszałek sejmu nie byli w stanie wznieść ponad swoje osobiste antypatie. Ja odbieram to tak, że dla nich pewna część naszego społeczeństwa jest poza marginesem.
Do rządu mam za to ogromny żal, że okazał się rządem bez klasy i nie potrafił w sprawie katastrofy zachować się tak, jak każdy niezależny i dumny rząd powinien zachować się. Ludzie, którzy w obliczu takiej tragedii nie potrafią przejąć inicjatywy i pozostawiają wolną rękę Rosjanom nie są godni, by piastować swoje funkcje. Gdyby to zginął Tusk oczekiwałby od rządu PiS tego samego. Bo tu chodzi o polską rację stanu, o dumę narodu. Jak okazało się premier Tusk i marszałek sejmu nie byli w stanie wznieść ponad swoje osobiste antypatie. Ja odbieram to tak, że dla nich pewna część naszego społeczeństwa jest poza marginesem.
Re: rewelacyjne posunięcie
Ja nikogo nie oskarżam, czekam na wyjaśnienia wszelkich watpliwości, nie sadziłam, że kogokolwiek przeprosisz, to nie Twój styl, czyli kogos kto nazywa innych karłami moralnymi chociażby. Natomiast jest sporo prawdy w wypowiedziach prasowych, iż w Polsce jest zdecydowana przewaga wypadkowości samolotow wojskowych w stosunku do pasażerskich, bo jak sa złe warunki to samolot pasażerski nie leci lub laduje tam, gdzie bezpiecznie
Oprócz rewelacyjne posunięcie - HYdE PaRK przeczytaj również:
na kogo!
głosuję na PSL
GŁOSUJĘ NA SLD
I wszystko jasne
ale kombinują, ale kombinują - tłuki rzadowe
no proszę, a to ciekawe
oto czego się dowiadujemy
kolejne słowa otuchy
Dyskryminacja palaczy
Przestrogi dla Polski i Polaków
OPS Ursynów C.D.N.