Rezygnacja przewodniczącego - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 22 sie 2012, 16:50

Witam!
Pomóżcie proszę co mam zrobic.
Do gops przyszła NK chciałam przekazać ją przewodniczącej i ustalić co i jak. przewodnicząca powiedział że jest na urlopie. A za pare dni złżyła w gminie pisemko w którym pisz że rezygnuje z funkcji przewodniczącego. I teraz nie wiem co zrobić bo przydałoby się zwołac zespół i coś zrobić np wybór nowego przewodniczącego. Ale nie wiem czy Przewodniczący może rezygnować a jeżeli tak to co mamy teraz arobić tak żeby kontrola się nie przyczepiła?
~~nova

Napisano: 22 sie 2012, 16:52

A nie macie zastępcy?
~ex

Napisano: 22 sie 2012, 22:21

Droga \"nova\"!
Kontrola się nie CZEPIA. Kontrola wskazuje nieprawidłowości i wnosi o ich usunięcie. TYLE !!!
PS. Skoro są nieprawidłowości, to znaczy że coś jest niezgodne z przepisami, czyli nielegalne. A tego nikt nie chce i nie lubi. Pozdrawiam
~jolka

Napisano: 22 sie 2012, 22:31

Zostaliście bez wodza. Pewno nie czytało się ROZPORZĄDZENIA, jakiś tam art.,że,, na pierwszym posiedzeniu ZI wybierany jest przewodnicząc jego zastępca, sekretarz\'\'.... A nawet jak się czytało jak u mnie i się ich wybrało to
żaden pożytek z nich. Przewodniczący może złożyć rezygnację. Oprócz pełnionej funkcji jest członkiem ZI. Sami się chyba nie możecie ,,zwołać\",
jeżeli nie ma zastępcy. Zainteresujcie tym wójta/burmistrza/prezydenta niech
coś z tym zrobią. Myślę, że zerknie tu Jerry i coś podpowie.
~ex

Napisano: 23 sie 2012, 2:10

W samej rzeczy ex ma rację.
Z drugiej strony nie zazdroszczę Karolinie, skoro beztroski przewodniczący poszedł na urlop (ma do tego prawo), a nie przekazał nikomu swoich obowiązków czy też nie zabezpieczono się wybraniem wiceprzewodniczącego ZI.
Karolina olej to. Skoro oni tak podchodzą do sprawy Ty weź pieczątkę przewodniczącego ZI i wszelkie pisma podpisuj z adnotacją \"z upoważnienia\", w tym dekretację o przekazaniu otrzymanej NK \"na grupę roboczą celem wdrożenia procedury\".
~Jerry

Napisano: 23 sie 2012, 9:58

Jerry
Po pierwsze nie jestem Karolina
Po drugie chodzi mi o samą kwestię rezygnacji przewodniczącej która zrezygnowała a teraz co mamy zrobić jako ZI głosować czy co? bo musze mieć w dokumentach czarno na białym.
Po trzecie nie mogę wziąć pieczątki tak sobie musze mieć na piśmie upoważnienie bo członkowie ZI są tacy a nie inni i tak to się nie interesują albo się interesują w ten sposób że jeżeli w jakiejś sprawie z racji tego że są pracownikami jakiejś instytucji lub członkami np. Kmisji Alkoholowej mogliby podjąc jakieś działania to robia wszystko żeby tylko te działania zepchnąć na pracowników socjalnych. I potem tylko rozliczają. I dlatego nie wiem jak to zrobić żeby mieć w dokumentach wszystko czarno na białym. Bo co niektórzy członkowie ZI gotowi wietrzyć jakiś spisek i afera gotowa.
~~nova

Napisano: 23 sie 2012, 10:23

,,weź pieczątkę\'\'...no, no - bardzo śmiała podpowiedź. A później ponieś tego konsekwencje, tak?
nova- a czy macie regulamin pracy zespołu? Jeżeli nie, to zerknij na waszą uchwałę ,,w sprawie trybu i sposobu powoływania i odwolywania czlonków zespołu interdyscyplinarnego oraz szczegółowych warunków jego funkcjonowania\'\'. A jaką funkcję pełnisz w zespole? Jeżeli nie wybraliście wcześniej ani z-cy przewodniczącego, ani sekretarza, to sprawa wraca do gminy, w rozumieniu wójt/burmistrz/prezydent, ponieważ jest to organ powołujący ZI i w jego imieniu realizujący zadania z zakresu przeciwdziałania przemocy. Przewodniczący - formalnie musi być, więc jego członkowie mogą poczekać na powołanie nowego i pod jego egidą działać dalej.
~iwona

Napisano: 23 sie 2012, 22:39

Ciekawi mnie z jakiej instytucji była przewodnicząca.
Nie wiem czemu ale mam wrażenie, że NK jest tylko kulą u nogi dla OPS-u
~Monika

Napisano: 23 sie 2012, 22:45

nova pardon za tę Karolinę, ale tyle postów piszę w krótkim czasie, że i mnie lapsus się zdarzył...
Może i moja poprzednia wypowiedź była bardzo śmiała (to osąd iwony) to cel był jej jeden: uświadomić nieodpowiedzialność odpowiedzialnych osób na odpowiedzialnym stanowisku.
Jak tak może być? Przewodniczący na wywczasy, a nie przekazuje nikomu pałeczki, czyli nie powierza komuś swoich obowiązków.
Po drugie. Skoro zaraz potem rezygnuje z funkcji to rezygnację tę składa na ręce włodarza gminy (prezydenta/ burmistrza/wójta/. I ten jest od tego by do czasu wybrania nowego przewodniczącego ktoś pełnił jego funkcję. A nowego przewodniczącego należy wybrać na najbliższym spotkaniu ZI (może być zwołanego nawet w trybie pilnym).
NK są wypełniane na bieżąco, spływają na ZI też na bieżąco, grupy powoływać trzeba też na bieżąco...
W przypadku Twojego ZI to nie jest nawet sytuacja patowa.
To zupełna ignorancja.

~Jerry

Napisano: 26 sie 2012, 22:24

Włodarz gminy przekazał \"pisemko\" od przewodniczącego do GOPSu i teraz nie wiedziałam czy dobrze myślę co z tym zrobić. Bo wg mnie powinno być tak: Na najbliższym spotkaniu ZI zaczynamy od sprawy rezygnacji tj. pozostali członkowie zapoznają się z pismem i po dyskusji (która zapewne nastąpi) będziemy musieli wybrać nowego przewodniczącego.
~~nova

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem