MOPS ma spisaną umowę od 02.01.2013 do 31.12.2015 z Miejskim Zakładem Komunalnym na wynajem pomieszczeń oraz Koszty za media - zużycie energii elektrycznej 40% wg faktur z zakładu energ.
- pobór wody 20% wg wskazań licznika.Czy w sprawozdaniu Miejski zakład wykazuje nasze faktury, czy ja mam je zliczać i podać w naszym sprawozdaniu
moim zdaniem za wynajem tak bo jesteście stroną umowy z \"usługodawcą\" lokalu, a za media nie bo tu Wy niejako refundujecie część kosztów ponoszonych przez MZK (to tak na logikę - ale czy tu o logikę chodzi, któż to wie....) MZK ma podpisane umowy z dostawcami mediów, a nie Wy.
co do DPS-ów, noclegowni itp. to mam wątpliwośći czy my je wykazujemy - i owszem to dla nas koszt, ale niejako jest to refundacja tego co wydatkują te placówki na swoich mieszkańców - to DPS-y sa odbiorcami dostaw, usług, robót budowlano-remontowych i w ich gestii jest ogłaszanie przetargów itp.itd.;
gdybym ja ujęła to w naszym sprawozdaniu zdublowałam bym tzw. koszty funkcjonowania placówek