Rodzicielskie art. 17c ust. 9 pkt 3 - Świadczenia rodzinne

Strona 15 z 21    [ Posty: 203 ]

Napisano: 05 sty 2016, 13:17

Właśnie to ustawodawca miał na myśli !!!! :D
Dać tysiaka, ale ...... i to ale robi wielką różnicę :lol:
wiolii

Napisano: 05 sty 2016, 13:20

i tak doszliśmy do:
1. niechlujstwa ustawodawcy lub
2. przewrotności ustawodawcy
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 05 sty 2016, 13:26

to nie tak, bo według Was i tak pojmowanego przez Was art. 17c ust 9 pkt 3 to gdy ojciec pracuje a matka nie, to na starcie też by musieli nie dostać, to wtedy by było tylko do takich co to dwoje nie pracują , ten art. mówi zupełnie coś innego - tak jak przy wychowawczym - w domciu coś tam sobie kobitka może sobie doskrobać - dorobić
...

Napisano: 05 sty 2016, 13:30

Rozmawiałam z moim uw i tam powiedzieli że należy złozyć oświadczenie najlepiej drugi rodzic, że praca mu nie przeszkadza w sprawowaniu opieki osobistej nad dzieckiem, czyli że bezrobotna mamusia się opiekuje a pracujący tatuś pomaga rano wieczór w nocy w wolne dni jak mu tam wychodzi, podobno ten przepis ma wyeliminować zagranicę
dżela

Napisano: 05 sty 2016, 13:30

... pisze:to nie tak, bo według Was i tak pojmowanego przez Was art. 17c ust 9 pkt 3 to gdy ojciec pracuje a matka nie, to na starcie też by musieli nie dostać, to wtedy by było tylko do takich co to dwoje nie pracują , ten art. mówi zupełnie coś innego - tak jak przy wychowawczym - w domciu coś tam sobie kobitka może sobie doskrobać - dorobić
bo nie dostaną
tom@s
Referent
Od: 16 kwie 2010, 12:02
Zajmuję się:

Napisano: 05 sty 2016, 13:34

kropki i dżela - to zawracanie rzeki kijem.
Po prostu niechlujstwo ustawodawcy. Wg mnie winnyśmy się kierować wykładnia celową a nie literalną.
Jak już dacie odmowę z tego tytułu to każcie się stronie odwoływać(nie tak jak niektórzy, chamy zbuntowane)
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 05 sty 2016, 13:43

mąż robi, żona nie - dostanie rodzicielski
mąż robi, żona nie - dostanie rodzicielski, ale jak powróci do pracy na np 1/2, 3/4 to rodzicielski trza zabrać, ale jak tam w domciu sobie coś napisze za diengi przy maluchu - jedno oko na malucha drugie na długopis to wtedy nie trza jej zabierać bo sprawowana opieka nie została uniemozliwiona
( 17c ust 9 pkt 3 )
...

Napisano: 05 sty 2016, 14:09

ja również bardzo proszę [email protected]
ania2

Napisano: 05 sty 2016, 14:47

doriskluczbork pisze:mam stanowisko mpips jak mi się uda to zamiescze jutro napisali ze nie może pracować wnioskodawca a drug rodzic nas nie obchodzi
Ja też bardzo proszę o opinię na adres [email protected] Dziękuję i pozdrawiam.
Zygmunt

Napisano: 05 sty 2016, 14:47

Zygmunt pisze:
doriskluczbork pisze:mam stanowisko mpips jak mi się uda to zamiescze jutro napisali ze nie może pracować wnioskodawca a drug rodzic nas nie obchodzi
Ja też bardzo proszę o opinię na adres [email protected] Dziękuję i pozdrawiam.
na podstawie opinii Przyznasz?
tom@s
Referent
Od: 16 kwie 2010, 12:02
Zajmuję się:

Strona 15 z 21    [ Posty: 203 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x