dawno nie miałam odwołań z takim przypadkiem. Ale kiedyś miałam odmowę (przekroczone kryterium dochodowe) utrzymaną w mocy i akurat u mnie SKO miało odmienną interpretację. Osadzony miał być w składzie rodziny bo był mężem wnioskodawczyni , jego dochody były brane pod uwagę (rencista) a dopiero przy rozliczaniu dochodów na osobę nie należało go uwzgledniać ponieważ koszty jego utrzymania ponosił budżet państwa (podatnicy).
Inna sytuacja dotyczy ZAGINIONEGO a nie osadzonego małżonka- takiego nie uwzglednia sie w składzie rodziny-§15 pkt 1 i 2 rozporzadzenia z 3 stycznia 2013r. Tu akurat jest wyraźny zapis ,że nie uwzględnia się dochodu zaginionego małżonka...... przypadek ,że przy zaginionym jest inny a przy ZK inny zapis?
kiedy interpretacja to interpretacja a kiedy nie ma co interpretowac to nie ma:) zapis jest jasny i czytelny - dlatego ~o nie licz na argumenty oponentow;-) jedynym argumentem jest tu "nie jest tak bo nie jest i juz !":D
a swoja droga bardzo dobry przyklad podalas na to, zeby co niektorym (pozwalajacym sobie na samodzielne myslenie chociaz od czasu do czasu;-))) troche sie rozjasnilo w tym temacie