rodzinne i ZK - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 5    [ Posty: 50 ]

Napisano: 10 mar 2015, 14:19

Niestety trzeba tak długo pracować w świadczeniach jak Elmer i Kb, żeby zrozumieć te absurdalne przepisy.
MTs
Stażysta
Od: 07 sty 2015, 12:03
Zajmuję się:

Napisano: 10 mar 2015, 14:22

dawno nie miałam odwołań z takim przypadkiem. Ale kiedyś miałam odmowę (przekroczone kryterium dochodowe) utrzymaną w mocy i akurat u mnie SKO miało odmienną interpretację. Osadzony miał być w składzie rodziny bo był mężem wnioskodawczyni , jego dochody były brane pod uwagę (rencista) a dopiero przy rozliczaniu dochodów na osobę nie należało go uwzgledniać ponieważ koszty jego utrzymania ponosił budżet państwa (podatnicy).

Inna sytuacja dotyczy ZAGINIONEGO a nie osadzonego małżonka- takiego nie uwzglednia sie w składzie rodziny-§15 pkt 1 i 2 rozporzadzenia z 3 stycznia 2013r. Tu akurat jest wyraźny zapis ,że nie uwzględnia się dochodu zaginionego małżonka...... przypadek ,że przy zaginionym jest inny a przy ZK inny zapis?
~o~

Napisano: 10 mar 2015, 14:36

MTs pisze:Niestety trzeba tak długo pracować w świadczeniach jak Elmer i Kb, żeby zrozumieć te absurdalne przepisy.

a skad wiesz ze oni dlugo pracują?/ dla mnie to interpretuja ustawe po swojemu i tyle :P
sassa

Napisano: 10 mar 2015, 14:38

hallo, hallo........ czekam na ripostę i kolejne argumenty oponentów :)

ja też pracuję w św. rodz. od początku.
~o~

Napisano: 10 mar 2015, 14:46

może niech żona zgłosi zaginięcie i po 3 miesiącach policja wystawi zaświadczenie że zaginą i nie ma go w rodzinie ;)
Zjem Ci Chleb
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 07 lip 2009, 15:01
Zajmuję się:

Napisano: 10 mar 2015, 14:54

kiedy interpretacja to interpretacja a kiedy nie ma co interpretowac to nie ma:) zapis jest jasny i czytelny - dlatego ~o nie licz na argumenty oponentow;-) jedynym argumentem jest tu "nie jest tak bo nie jest i juz !":D
a swoja droga bardzo dobry przyklad podalas na to, zeby co niektorym (pozwalajacym sobie na samodzielne myslenie chociaz od czasu do czasu;-))) troche sie rozjasnilo w tym temacie
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 10 mar 2015, 15:11

normalnie słyszę jak szeleszczą kartki z ustawy :) ...... czyżby wszyscy czytali ???????
~o~

Napisano: 10 mar 2015, 15:14

czasami nie ma innej rady aby zmusić do myślenia a o czytaniu nie wspomnę ;)
Zjem Ci Chleb
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 07 lip 2009, 15:01
Zajmuję się:

Napisano: 10 mar 2015, 15:38

nikt nie może wniosków wysnuć
abcd...

Napisano: 10 mar 2015, 16:12

tyle odsłon- może ktoś jeszcze coś dorzuci
po analizie ...................... uznajecie moje argumenty czy jestem w błędzie ???

jakiś komentarz?
~o~

Strona 4 z 5    [ Posty: 50 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x