No dobra mam już wniosek o rozłożenie na raty, mam już zbadaną sytuację materialną Pani. Czyli teraz tylko decyzja o rozłożeniu należności na raty?
Czy o czymś jeszcze zapomniałam?
A jeśli mam 3 różne okresy zasiłkowe to mogę napisać jedną decyzję, w której jej rozkładam łączną kwotę zadłużenia na raty ? Czy muszę pisać do wszystkich 3 oddzielnie?
A jeśli mam 3 różne okresy zasiłkowe to mogę napisać jedną decyzję, w której jej rozkładam łączną kwotę zadłużenia na raty ? Czy muszę pisać do wszystkich 3 oddzielnie?
każdy okres osobno,
Każda sprawa ma inny numer ?
Tak dokładnie,
jest decyzja żądająca zwrotu do każdego okresu zasiłkowego osobna, do każdej sprawy rejestruję w systemie wniosek o zmianę zadłużenia i wtedy po analizie sytuacji dochodowej przechodzę do decyzji i rozkładam na raty lub nie (do każdego okresu osobno), nie zawsze przychylam się do kwot jakie osoba chce. Miałam osobę która chciała po 100 zł ja dałam po 250 bo uważałam, że ją stać.
Jedna osoba złożyła mi wniosek do dwóch okresów określając miesięczną kwotę wspólną dla tych dwóch, ja rozbiłam to tak żeby wyszło na tyle samo rat w jednym okresie i w drugim. Inna osoba z mniejszymi dochodami poprosiła o rozłożenie na raty najpierw starszego zadłużenia np. od maja do grudnia 2019, a nowszego np od stycznia 2020r. Wtedy starsze rozłożyłam na raty od razu, a nowsze odroczyłam termin spłaty i rozłożyłam na raty od stycznia.