\"serce roście, patrząc na te czasy\" - HYdE PaRK

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 06 wrz 2012, 14:25

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/rzeczpos ... omosc.html

Mam w zwiazku z powyższym pomysł na zagadnienie do opisania w jakiejś rozprawce szkolnej. Tytuł mógłby brzmieć:

\"Takie będą Rzeczypospolite...\", czyli perspektywa zachowań uczniów w szkole i obyczajów społecznych na tle standardów edukacyjnych i wychowawczych za czasów rządzenia się Donalda Jedynego Najwspanialszego.

Budzą się barany z letargu, alarmy biją... Niech im jeszcze dadzą zajarać trawę do dwóch razy dziennie na korytarzach szkolnych! Wprawdzie działa uspakajająco, ale za to do końca wypaczy sens edukacji i wychowania. Bo przecież o to im chodzi.

~Łukasz

Napisano: 06 wrz 2012, 14:30

... jakie z domu wyniosą wychowanie\"
~ja

Napisano: 06 wrz 2012, 14:32

Zdecydowanie, należy każdego z uczniów w ramach przygotowania do życia w ogóle, w ramach tolerancyjnego przymusu, wyuczyć na pamięć treści całego expose premiera z początku poprzedniej kadencji rządu. Tyle o miłości do drugiego człowieka nigdzie się nie dowiedzą. A że teoria z praktyką w parze w tym przypadku niechodzą, to nic. Zawsze to nie odbiegną od standardów platformy.
W zakresie znajomości pisowni języka polskiego już są blisko prezydenta, bo tenże ustalił nowe standardy w tym zakresie. Jeszcze tylko muszą poznać zasady bełkotliwego, nic nie znaczącego krasomówsta wg premiera i będą pełną gębą europejczykami wyedukowanymi w duchu kultury unii europejskiej.
~Łukasz

Napisano: 06 wrz 2012, 14:34

weź się za prace Łukaszu a nie jako ta męska dzibar wsoje małomiasteczkowego politologa bajania uprawiasz
~ja

Napisano: 06 wrz 2012, 14:35

Oczywiście \"nie chodzą\" pisze się odrębnie, mam to szczęście, że nie wpisałem się do księgi kondolencyjnej, więc nie tracę NADZIEI, że w telewizji mnie nie pokażą.
~Łukasz

Napisano: 06 wrz 2012, 14:35

chwila odpoczynku
~Łukasz

Napisano: 06 wrz 2012, 14:37

a generalnie to kiedy z tego grajdołaka nie swojego razem z rodzinka i dziatwa wreszcie wyemigrujesz?
rusz wreszcie d... i zrób coś ze swoim życie w tym \"dziadowskim kraju\".
~ja

Napisano: 06 wrz 2012, 14:48

po co? Moje życie jest ok. Tylko barany okoliczności stwarzają coraz gorsze.
~Łukasz

Napisano: 06 wrz 2012, 15:03

po co żyjesz w kraju rządzonym przez barany - ty taki światły człowiek dajesz się manipulować baranom i jeszcze twoja dziatwa (hłe hłe dziatwa) będzie w szkółkach, którymi barany rządzą?
~ja

Napisano: 06 wrz 2012, 15:09

na szczęście mają oboje rodziców. Żadne nie wyjechało za granicę, więc nie trzeba dzieci wychowywać zaocznie. Ponieważ jedynym lekarstem na manipulację jest samodzielne myślenie, więc nie obawiam się, że moim dzieciom stanie się krzywda. Nie żyję dla tych baranów, tylko przede wszystkim dla żony i dzieci.
Nie wiem czy jestem światły. Nie mnie to oceniać.
~Łukasz

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x