skąd wziać odpis aktu zgonu
Re: skąd wziać odpis aktu zgonu
Nik tu nie jest najarany ,ale pisze skąd wziąc odpis aktu zgonu z sufitu się urwała i nie wie ,ze są takie instytucja jak USC gdzie wydają takie dokumenty a wie chociaż gdzie płaci swoje ubezpieczenie i żeby ten akt zgonu przedłożyć
ona wie skąd wziąść tylko ma wewnętrzne obawy delikatnego człowieka, że ktoś może o niej źle pomyśleć
mi jako synowej aktu zgonu teścia nie chcieli wydać ale otrzymała go bez problemów moja córka.
A mnie teścia i tesciowej wydali bez problemu do sprawy spadkowej
do otrzymania świadczenia po zmarłym teściu potrzebny jest jeszcze aktualny akt małżeństwa
Skąd u niektórych tyle szacunku do siebie a podłości w stosunku dla innych.
Czyżby specjalne wykształcenie?
Czyżby specjalne wykształcenie?
Basia, a skąd wiesz, że to ja dokuczałam teściowi a nie odwrotnie?
Dlatego nie wiem jeszcze czy pójdę i poproszę o ten akt, bo moja duma jest niestety silniejsza niż rozsądek, który podpowiada, że to z mojej pensji za moją pracę z której utrzymuję całą rodzinę, równiez nigdy nie pracującego meża, wiecznie zazdrosnego o wszystko- że to z mojej pensji były odprowadzane składki. I nie ja ustalałam warunki ubezpieczenia.
Dlatego nie wiem jeszcze czy pójdę i poproszę o ten akt, bo moja duma jest niestety silniejsza niż rozsądek, który podpowiada, że to z mojej pensji za moją pracę z której utrzymuję całą rodzinę, równiez nigdy nie pracującego meża, wiecznie zazdrosnego o wszystko- że to z mojej pensji były odprowadzane składki. I nie ja ustalałam warunki ubezpieczenia.
Jesteś nadal - mężatką.
Idź po ten akt, jak będą pytać powiedz prawdę - potrzebny by skorzystać z ubezpieczenia.
Idź po ten akt, jak będą pytać powiedz prawdę - potrzebny by skorzystać z ubezpieczenia.
~sylwia
Rozumiem Twoje skrupuły. Znam ten stan, bardzo niejednoznaczny. Wiesz, co najlepiej zrobić? Wziąć pieniądze z ubezpieczenia (na taką okoliczność odkłada się co miesiąc składki), ale część z nich przeznaczyć na zamknięcie sprawy z teściem. Możesz kupić specjalny znicz albo kwiaty, zamówić modlitwę, co chcesz. Z intencją wybaczenia z jednej i drugiej strony, poświęcić swój czas i uwagę. I podziękować za wszystko, czego doświadczyłaś.
Zrób tak, nie miej wątpliwości, czy brać te pieniądze. Nic się nie obawiaj. Życzę powodzenia
Rozumiem Twoje skrupuły. Znam ten stan, bardzo niejednoznaczny. Wiesz, co najlepiej zrobić? Wziąć pieniądze z ubezpieczenia (na taką okoliczność odkłada się co miesiąc składki), ale część z nich przeznaczyć na zamknięcie sprawy z teściem. Możesz kupić specjalny znicz albo kwiaty, zamówić modlitwę, co chcesz. Z intencją wybaczenia z jednej i drugiej strony, poświęcić swój czas i uwagę. I podziękować za wszystko, czego doświadczyłaś.
Zrób tak, nie miej wątpliwości, czy brać te pieniądze. Nic się nie obawiaj. Życzę powodzenia

Oprócz skąd wziać odpis aktu zgonu - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
projekt socjalny
pismo do sądu
adres
zasiłek stały z tytułu wieku emerytalnego
dwa miejsca pracy
odpłatność piecza
Skąd sie biorą takie typy
DOM Dla starszej kobiety z synem
pomocy- zasiłek stały i inne formy pomocy
Zmiana wysokości dochodu- co z zasiłkiem stałym
niska wiedza pracowników
wywiady
potrącenie komornicze z emerytury- czy wliczać
potrącenie komornicze z emerytury- czy wliczać
karta rodziny 3+ czy też dla os. z rodziny zastępczej??
pod Pod jaki artykuł mam podpiąć odzieżówkę