skierowanie sprawy do sądu w sprawie odpłatności za DPS
Re: skierowanie sprawy do sądu w sprawie odpłatności za DPS
Tak,tak oczywiscie ja to rozumiem ze PS to nie swiete krowy ale moim zdaniem tez ludzie i nie powinni sie w ten sposob odnosic do innych,tym bardziej jesli znajduja sie w trudnej sytuacji zyciowej!
Reszta rodziny nie doplaci ani grosza bo nie maja i nie chca a ja ani nikt ich nie zmusi a wtedy z mezem nie widzielismy innego wyjscia (bo tez nam go nie dano) wiec zapadla taka decyzja dla dobra dziecka ale teraz moj maz tego nie wytrzymuje i ja nic na to nie moge poradzic.Nie twierdze ze mozesz dzieki mojemu marudzeniu zmienic wysokosc odplatnosci ale szukam porady i niestety co druga wypowiedz jest taka ze wychodze na beszczelnego kreciarza co ma kase a nie chce dac!
Reszta rodziny nie doplaci ani grosza bo nie maja i nie chca a ja ani nikt ich nie zmusi a wtedy z mezem nie widzielismy innego wyjscia (bo tez nam go nie dano) wiec zapadla taka decyzja dla dobra dziecka ale teraz moj maz tego nie wytrzymuje i ja nic na to nie moge poradzic.Nie twierdze ze mozesz dzieki mojemu marudzeniu zmienic wysokosc odplatnosci ale szukam porady i niestety co druga wypowiedz jest taka ze wychodze na beszczelnego kreciarza co ma kase a nie chce dac!
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
WRRRR, NIEPEWNA, POGADAJ Z PRAWNIKIEM. PRZEDSTAW MU MOJE POMYSŁY. MOŻE ON TEŻ CI COŚ DORADZI. NIE SZARP SIĘ I NIE RZUCAJ PRZED OPSEM BO WTEDY ROBI SIĘ CIĘŻKA ATMOSFERA I STRONY ZAMIAST DĄŻYĆ DO KOMPROMISU MARNUJĄ CZAS NA KONFLIKT.
ZOSTAWMY JUŻ TEGO \'TWOJEGO\' PRACOWNIKA SOCJALNEGO. POGADAJ Z KIEROWNIKIEM. ZBIERZ JAK NAJWIĘCEJ DOWODÓW ŻE TWOJA SYTUACJA JEST TRUDNA >ZAŚWIADCZENIE LEKARSKIE O STANIE ZDROWIA DZIECKA, O LECZENIU SPECJALISTYCZNYM, O TYM ŻE WYMAGA STAŁEJ TERAPII FARMAKOLOGICZNEJ-JEŚLI WYMAGA, ITP. ITD<. TY NIE ZMUSISZ RODZINY DZIADKA DO ODPŁATNOŚCI ALE TYM POWINIEN ZAJĄĆ SIĘ OPS I SĄD.
I NIE BÓJ SIĘ SĄDU. JA PEWNIE W TWOJEJ SYTUACJI ZWRÓCIŁABYM SIĘ DO SĄDU, DOBROWOLNIE ZOBOWIĄZAŁA DO POMOCY W WYSOKOŚCI ..... I TYLE. JEŻELI DZIADEK PRZEPISAŁ NA CIEBIE NIERUCHOMOŚĆ TO RODZINA MOŻE PO PROSTU NIE CHCIEĆ PŁACIĆ. ALE NIE CHCIEĆ A MUSIEĆ TO DWIE RÓŻNE SPRAWY. Z JAKIEGO WOJEWÓDZTWA JESTEŚ? GDZIE >MNIEJ WIĘCEJ< DZIADEK JEST W DPSIE?
ZOSTAWMY JUŻ TEGO \'TWOJEGO\' PRACOWNIKA SOCJALNEGO. POGADAJ Z KIEROWNIKIEM. ZBIERZ JAK NAJWIĘCEJ DOWODÓW ŻE TWOJA SYTUACJA JEST TRUDNA >ZAŚWIADCZENIE LEKARSKIE O STANIE ZDROWIA DZIECKA, O LECZENIU SPECJALISTYCZNYM, O TYM ŻE WYMAGA STAŁEJ TERAPII FARMAKOLOGICZNEJ-JEŚLI WYMAGA, ITP. ITD<. TY NIE ZMUSISZ RODZINY DZIADKA DO ODPŁATNOŚCI ALE TYM POWINIEN ZAJĄĆ SIĘ OPS I SĄD.
I NIE BÓJ SIĘ SĄDU. JA PEWNIE W TWOJEJ SYTUACJI ZWRÓCIŁABYM SIĘ DO SĄDU, DOBROWOLNIE ZOBOWIĄZAŁA DO POMOCY W WYSOKOŚCI ..... I TYLE. JEŻELI DZIADEK PRZEPISAŁ NA CIEBIE NIERUCHOMOŚĆ TO RODZINA MOŻE PO PROSTU NIE CHCIEĆ PŁACIĆ. ALE NIE CHCIEĆ A MUSIEĆ TO DWIE RÓŻNE SPRAWY. Z JAKIEGO WOJEWÓDZTWA JESTEŚ? GDZIE >MNIEJ WIĘCEJ< DZIADEK JEST W DPSIE?
Kasia
Czytam, czytam i ..... nie rozumiem postawy Niepewnej! Przecież Kasia podała Ci wszystkie dostępne możliwości w tym temacie, ale to TY musisz wcielić je w życie.
My (pracownicy socjalni) wiemy, że są wśród nas osoby nie nadające się do tej pracy, ale klienci powinni też zrozumieć, że nad nami są: kierownicy, dyrektorzy, wójtowie i co najważniejsze - liczne KONTROLE. Nikt nas nie pyta co z pracą socjalną, pytają o dokumenty, dokumenty, oświadczenia, papierki i jeszcze raz dokumenty. Nic dodać nic ująć - Kasia w naprawdę delikatny sposób przedstawiła Ci nasze problemy!!!
My (pracownicy socjalni) wiemy, że są wśród nas osoby nie nadające się do tej pracy, ale klienci powinni też zrozumieć, że nad nami są: kierownicy, dyrektorzy, wójtowie i co najważniejsze - liczne KONTROLE. Nikt nas nie pyta co z pracą socjalną, pytają o dokumenty, dokumenty, oświadczenia, papierki i jeszcze raz dokumenty. Nic dodać nic ująć - Kasia w naprawdę delikatny sposób przedstawiła Ci nasze problemy!!!
Dobrze,dobrze ja juz naprawde zrozumialam!
Przyznaje ze Kasia miala racje (choc nie zawsze w 100%) rzeczywicie prawnik z ktorym sie konsultowalam wprowadzał mnie w błąd,dopiero gdy zasiegnelam porady innego wyprowadzono mnie z błędu!
Juz jest po wywiadzie środowiskowym i teraz czekam na odpowiedz OPSu.......
Przyznaje ze Kasia miala racje (choc nie zawsze w 100%) rzeczywicie prawnik z ktorym sie konsultowalam wprowadzał mnie w błąd,dopiero gdy zasiegnelam porady innego wyprowadzono mnie z błędu!
Juz jest po wywiadzie środowiskowym i teraz czekam na odpowiedz OPSu.......
Daj znać... Trzymam kciuki za Ciebie.
Niepewna i jak udało załatwić się sprawę?
Narazie czekam,poniewaz musialam doniesc dokumenty!
Gdy sprawa sie rozstrzygnie dam znac
Gdy sprawa sie rozstrzygnie dam znac
Przez przypadek wskoczyly ??
tak, tak, ładny przypadek prowokatorko !!
Niepewna, czekam na info. Trzymam kciuki za Ciebie. Nie daj się sprowokować, bądz stanowcza.
Oprócz skierowanie sprawy do sądu w sprawie odpłatności za DPS - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze przeczytaj również:
PROŚBA w sprawie nieczytelnego faksu
ubezłasnowolnienie
jak doprowadzić osobę do DPS??
zasiłek pielęgnacyjny jedynym dochodem pacjenta
DPS Dąbek
dps świdczenie niepieniężne
Zgoda na DPS Osoby ułomnej mającej kuratora
opłata za pobyt w dps
DPS_właściwość gminy_przyznanie pomocy celowej
odpłatność a nieobecność
ZOL dla Dzieci i Młodzieży w Rzeszowie
wnuk a dps