skład rodziny - POMOCY!!!! - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 08 lis 2016, 19:47

adlubin wymyslasz straszne rzeczy :) gdyby to pan maz chcial zlozyc wniosek na swoje nieslubne dziecko( jesli by to dziecko z nim zamieszkiwalo ) - to oczywiscie musialby do skladu rodziny podac swoja slubna a nie matke dziecka ... ale jesli wniosek sklada matka dziecka,ktora nie jest juz niczyja zona:) to do skladu rodziny zgodnie z ustawa ,jesli dziecko wychowuje wspolnie z jego drugim rodzicem -podaje rowniez tego rodzica - nawet jesli on jest czyims mezem czy czyjas zona:)...sklad rodziny okresla sie w stosunku do wnioskodawcy...a wiec na przyklad wnioskodawca matka dziecka, dziecko i ODPOWIEDNIO malzonek wnioskodawcy lub rodzic dziecka jesli wnioskodawca nie ma wspolmalzonka itd :)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 08 lis 2016, 19:58

I przy weryfikacji CBB wyjdzie że Pan wystąpił w wniosku już innym w innej rodzinie i że jest członkiem tamtej rodziny i tej czyli ma dwie rodziny i jego dochód liczony jest w 2 rodzinach. Zastanów się jak to wygląda i brzmi.
adlublin
Praktykant
Od: 07 paź 2016, 7:14
Zajmuję się:

Napisano: 08 lis 2016, 21:50

I straszna rzecz się stanie .... Lepiej już ustawę złamać... Jeszcze raz apeluje: czytaj ustawę.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 09 lis 2016, 9:46

adlublin pisze:I przy weryfikacji CBB wyjdzie że Pan wystąpił w wniosku już innym w innej rodzinie i że jest członkiem tamtej rodziny i tej czyli ma dwie rodziny i jego dochód liczony jest w 2 rodzinach. Zastanów się jak to wygląda i brzmi.
jak dla mnie wyglada i brzmi jak stan faktyczny, który nawet ustawa dopuszcza;-)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 31 paź 2017, 11:12

ja mam tak.
Pani mężatka złożyła wniosek na drugie dziecko które nie jest męża dzieckiem w innej gminie. Pierwsze jest wpisane do składu rodziny i tatuś tego młodszego czyli nie mąż.
U mnie złożył wniosek mąż tej Pani na pierwsze dziecko, w składzie rodziny wpisał żonę.
Pytanie czy to pierwsze dziecko może być w dwóch składach rodziny jednocześnie? nie ma rozwodu i opieka nie jest sądownie ustalona. W zasadzie to teraz nie wiadomo gdzie to dziecko mieszka.
miła
Referent
Od: 23 mar 2016, 10:02
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x