Składka zdrowotna od świadczenia na pokrycie kosztów utrzyma - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 11 kwie 2018, 19:12

Do dochodu wliczamy przykładowo składkę zdrowotną odprowadzaną od kwoty przyznanego klientowi zasiłku stałego, jak również opłacaną przez urzędy pracy za osoby bezrobotne. Ja mam natomiast taki przypadek, iż Pani, twierdzi, że ubezpieczona jest z tytułu otrzymywania świadczenia na pokrycie kosztów utrzymania dziecka w rodzinie zastępczej, a innego tytułu ubezpieczenijej rodzina nie posiada. Świadczenie to wynosi 1241 zł co miesiąc. Jaka jest podstawa wymiaru składki??? w tym przypadku??? Bardzo proszę o pomoc, bo pierwszy raz mam taki przypadek, a nie mam długiego doświadczenia zawodowego w obszarze dodatków mieszkaniowych.
Belizariusz
Praktykant
Od: 20 paź 2017, 17:02
Zajmuję się: DM

Napisano: 11 kwie 2018, 21:36

Wnioski zaś z mojego doświadczenia są takie: poprosić o zaświadczenie o dochodach do dodatku mieszkaniowego (!), a jeśli takie zaświadczenie niemożliwe albo mocno trudne, to żądać dokumentów zawiadamiających o wysokości świadczenia (gwarancja powodzenia prawie na 100%).
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem