Prośba o wzór decyzji odmownej (odmowa wywiadu) - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 11 kwie 2018, 11:36

Witam wszystkich
Uprzejmie proszę o wzór decyzji odmownej w przypadku, gdy wnioskodawca został powiadomiony o przeprowadzeniu wywiadu środowiskowego, a nie było możliwości przeprowadzenia tego wywiadu ponieważ nikogo nie zastano w lokalu mieszkalnym (w informacji było zawarte, że odmowa złożenia oświadczenia lub utrudnianie przeprowadzenia wywiadu będzie skutkować odmową)
Z góry dziękuję
Pozdrawiam
kryops
Stażysta
Od: 11 kwie 2018, 11:29
Zajmuję się: DM

Napisano: 11 kwie 2018, 12:48

Nie ryzykowałabym odmową po pierwszej nieudanej próbie przeprowadzenia wywiadu środowiskowego. Po miesiącu napisałabym pismo o przedłużeniu terminu i podała przyczynę opóźnienia w wydaniu decyzji. Może wnioskodawca obudzi się i sam się zgłosi. Wtedy umówisz się na kolejny termin. Mamy 2 miesiące na wydanie decyzji, tak na dobrą sprawę. No chyba, ze u Ciebie już ten termin mija.
Nie posiadam wzoru, bo nigdy nie wydałam takiej decyzji. Starałam sie robić jak opisałam wyżej. Ale nie jest to żadna filozofia, decyzja nie musi być długa. Napisz, na jakiej podstawie prawnej miał być przeprowadzony wywiad i co grozi za unikanie. Możesz powtórzyć to, co pisałaś/łeś w piśmie. Stąd decyzja odmowna, i tyle.
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Napisano: 11 kwie 2018, 14:41

Dziękuję za odpowiedź. Chociaż raz człowiek chciał iść na łatwiznę i gotowca sobie tylko przerobić, a tu nic :D
Może jednak ktoś znajdzie u siebie? Jeżeli nie to będzie trzeba wyrzeźbić ;) :lol:
kryops
Stażysta
Od: 11 kwie 2018, 11:29
Zajmuję się: DM

Napisano: 11 kwie 2018, 21:26

W opisanej sytuacji nie widzę powodu do certolenia. Napisać odmowę i nie przejmować się, nie jest to koniec świata, chociaż warto parę dni poczekać, a także spróbować skontaktować się, by dać szansę wywiadu w innym terminie.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x