weź przeczytaj KPA ..... kara dyscyplinarna z wywaleniem z roboty włącznie ... jest jeszcze ustawa o odpowiedzialności urzędniczej czyli może być aż do 30 wypłat
miłego dnia życze
a czy wnioskodawca(konkubina obecnie malzonka) moze w imieiu wlasciciela domu(konkubent a obecnie malzonek) zlozyc wniosek o dodatek??.bo tak z sko mi odpisali ze... w tym ustalenia czy ,czy skarzaca wnioskuje o dodatek mieszkaniowy we wlasnym imieniu czy byc moze w imieniu swojego meza, z ktorym prowadzi wspolne gospod rolne.....
ale jesteś marudna ....... dałaś D i próbujesz się z tego wywinąć ale uwierz mi się nie da !!!!!
1. wnioskodawcą jest konkubina nie posiadająca tytułu prawnego !!!! i z tego względu odmawiasz przyznania dodatku
2.Konkubina może złożyć wniosek za właściciela który jest wnioskodawcą na podstawie PEŁNOMOCNICTWA ale niestety vide pkt 1 i już jest pozamiatane
wiem wiem ze moja wina ale teraz wydac decyzje wstrzymujaca dodatek i wnioskodawca musi oddac ten dodatek w podwojnej wysokosci,to chyba sie obraza delikatnie mowiac na mnie i tak probuje cos tu wymyslecale chyba juz nic nie da sie zrobic w tej sytuacji,
nie ma już decyzji nie ma dodatku SKO ci ja uwaliło ty masz wydać nową decyzję . odmowną........ a dodatek masz zwrócić z własnej kieszeni a nie wnioskodawca
Zgadam się, że nie ma decyzji. Jednak gmina (!) teraz ma obowiązek niejako na nowo przeprowadzić postępowanie, w ramach którego powinna zażądać brakujących danych, okazania dokumentów itp. a następnie wydać po prostu nową decyzję. Wobec widocznych wątpliwości i trudności pożądane włączyć do współpracy na miejscu doradcę prawnego.
PCW jesteś przecież stary wyga w te klocki i wierz, że na podstawie tak wypełnionego wniosku to tylko odmowa bo własności nie podzielisz ....... a tworzenie jakich śmiesznych kwitów to już tylko prokuratorem pachnie
Małe ww jak kiedyś jedne z prezydentów: tak czyli nie, w efekcie zauważam miotanie jak kura przed samochodem Ja zaś próbuję uporządkować, dlatego doradzam jak wyżej. Tam zaś wcale nie wykluczam odmowy jedynie przypominam o niektórych zasadach należytej staranności.