skrócenie czasu pracy

Wybrane tematy:
Przejście z asystenta rodziny na prac.soc. limit do 2000 z zfśś ubezpieczenie członka komisji przeciwalkoholowej Wypowiedzenie umowy o pracę zgłoszenie osoby przez płatnika Zatrudnienie obywatela Ukrainy
ODPOWIEDZ
jemiołka

skrócenie czasu pracy

Post autor: jemiołka »

Mam orzeczenie o niepełnosprawności- umiarkowany, mam zaświadczenie od lekarza ze wskazaniem na 7 godz. pracy, Kiero. chce abym napisała podanie do niej o skrócenie czasu pracy, co mam napisać? Tylko, ze proszę o...., czy tez dlaczego o to proszę....
Dana 1

Re: skrócenie czasu pracy

Post autor: Dana 1 »

nie musisz już nikogo prosić, w piątek prezydent podpisał ustawę i należy ci się z ustawy 7 godzinny dzień pracy!
AKM

Post autor: AKM »

Czyli już teraz osoba niepełnosprawna nie musi mieć od lekarza zaświadczenia ,ze powinna pracować 7 godz.? Nie mogę znaleźć tej ustawy o której pisze Dana 1.
Dana1

Post autor: Dana1 »

ustawa się jeszcze nie ukazała, bo dopiero 20-go została podpisana! Tak dobrze myślisz nie będzie trzeba żądać zaświadczenia lekarskiego.
Dana1

Post autor: Dana1 »

No i ukazała się ustawa DZ.U. z 1.07.2014r Poz. 877 , Czas pracy osoby niepełnosprawnej zaliczonej do znacznego lub umiarkowanego stopnia niepełnosprawności nie może przekraczać 7 godzin na dobę i 35 godzin tygodniowo. Ustawa wchodzi w życie po upływie 14 dni od dnia ogłoszenia czyli 15.07.2014r.
ODPOWIEDZ