urlop szkoleniowy
urlop szkoleniowy
witam , mam pytanie rozpoczelam specjalnosc organizacji pomocy spolecznej, mam pytanie czy moge sie starac o urlop szkoleniowy ? pozdrawiam.
Re: urlop szkoleniowy
Jeżeli pracodawca spisał w tym celu umowę lub skierował na specjalizację
Urlopu szkoleniowego przysługuje 20 dni i w umowie szkoleniowej zawieranej z pracodawcą jest zazwyczaj haczyk że po skończeniu studiów musisz przez rok pracować u niego.
ja miałam 6 dni zg. z kodeksem pracy.
kończyłam organizację pomocy społecznej i na przygotowanie się do egzaminu otrzymałam bez problemu, bez dodatkowych zaświadczeń, umów, otrzymałam 6 dni.
o 20 nie słyszałam....
kończyłam organizację pomocy społecznej i na przygotowanie się do egzaminu otrzymałam bez problemu, bez dodatkowych zaświadczeń, umów, otrzymałam 6 dni.
o 20 nie słyszałam....
•6 dni - dla pracownika przystępującego do egzaminów eksternistycznych, egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe i maturalnego,
•21 dni w ostatnim roku studiów - na przygotowanie pracy dyplomowej oraz przygotowanie się i przystąpienie do egzaminu dyplomowego.
prawo wynika wprost z przepisów Kodeksu pracy (art. 1031 § 2 K.p.)
•21 dni w ostatnim roku studiów - na przygotowanie pracy dyplomowej oraz przygotowanie się i przystąpienie do egzaminu dyplomowego.
prawo wynika wprost z przepisów Kodeksu pracy (art. 1031 § 2 K.p.)
Oprócz urlop szkoleniowy - Kadry przeczytaj również:
Pytanie o urlop
pilne -świadestwo pracy
odprawa emerytalna
urlop okolicznościowy na babcię
27
zatrudnienie pracownika
urlop wychowawczy a zasiłek macierzyński
dodatek specjalny pokl
ZFŚS
dodatek stażowy
wynagrodzenie dla prowadzącego PKZP