sobota - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 29 mar 2015, 13:35

moje pytanie brzmi: czy na umowe o prace moge wykonywac obowiazki rowniez w soboty???? bo ja wykonuje sobie rpace rowniez w soboty, tylko pyatnei czy tak zmozna?????
h.h

Napisano: 29 mar 2015, 15:07

Jak masz nienormowany czas pracy to możesz. Tylko zastanawia mnie jedno: po co? Życia prywatnego nie masz? Mnie by się nie chciało i szczerze powiedziawszy nie chce. Ale podziwiam.
Plush

Napisano: 29 mar 2015, 18:55

Pewnie, że możesz. Ja mam um.o pracę i w jakichś szczególnych przypadkach pracuję w sobotę. Wówczas jakiś dzień odbieram wolny. Ale w 100%popieram h.h trzeba miec czas również dla siebie
abcd

Napisano: 29 mar 2015, 20:39

rozumiem, tylko np mi soboty sa na ręke bo pracuje rowniez w innym miejscu, ale dziekie aaaa i mam pytanie pracujac w sobote masz to wskazane w umowie o prace ze soboty rowniez czy nic w umowie nie pisze
h.h.

Napisano: 30 mar 2015, 10:53

to ja dla odmiany powiem coś innego..
świeżo po szkoleniu info mam takie : umowa o prace
zadaniowy czas pracy to nie jest nienormowany czas pracy.
a przy zadaniowym czasie pracy nie możemy pracować w soboty i niedziele...
espresso

Napisano: 31 mar 2015, 14:39

wow to byłoby super!
ja czasami muszę w sobotę albo nawet w niedzielę jechać w środowisko jak istnieją podejrzenia, że coś może stać się złego- na polecenie kierownika oczywiście. Osobiście uważam, że nie jesteśmy od takiej kontroli i nadzoru bo to później odbija się na współpracy ze strony rodziny(zaufanie itd). Gdyby było to potwierdzone, ze nie można w zadaniowym czasie pracy pracować w soboty to byloby super ;)
ala~

Napisano: 31 mar 2015, 14:40

może ktoś ma jakieś potwierdzenie prawne na to ??
ala~

Napisano: 31 mar 2015, 16:00

A mi kierownik sam mówił: jesli potrzebujesz to możesz pracowac w sobotę, a jakiś inny wezmiesz wolny'
Um. o pracę, zadaniowy tryb pracy. Tygodniowo mam przepracowac 40h-sama mam to rozplanowac (oczywiście 8h dziennie)
kasska

Napisano: 01 kwie 2015, 11:16

ja mam te informacje od kobiety która zajmuje się doradztwem i szkoleniami a dodatkowo jest biegłą NIK, więc kompetentna raczej..
i tego się trzymam ;)

na tym szkoleniu było wielu asystentów i większością byliśmy zdziwieni ale zapewniła nas że właśnie tak jest.
nie zwróciłam uwagi jak to jest przy umowie zleceniu, ale chyba wtedy soboty mogą wejść.

z tego co jeszcze mówiła przy umowie o pracę i zadaniowym czasie pracy wypełniamy (z góry) harmonogram pracy (nie kartę czasu pracy).
właśnie dziś go dostałam na maila i mogłabym go tu wstawić jakoś ale nie wiem jak.. ?
z tego co właśnie widzę dotyczy on tylko wyjść do rodzin i jest na nim zapisane : "należy wstawić tylko dni robocze w danym miesiącu. Soboty, niedziele i święta są dniami wolnymi od pracy"
espresso

Napisano: 01 kwie 2015, 11:20

aha, i nie musi być to 8 godzin dziennie, może część przeskoczyć na inny dzień, często nawet rozlicza się nie ma miesiąc ale np. w ciągu trzech (chyba do 4 czy 6 max) tylko musi być taki zapis w umowie.

wzory umów jakieś też dostaliśmy.
przesyłanie maili jest kłopotliwe, można to jakoś dodać tu na forum ?
jako obrazek może ? ktoś się zna ?
espresso

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x