No to jednak dowodzisz, ze nie rozumiesz na czym polega zrównanie.wwo pisze:Ta jasne zrównanie w kwocie już następuje, tj. 800 zł. czyli wszystko się zgadza, zgodnie z projektem.
No to jednak dowodzisz, ze nie rozumiesz na czym polega zrównanie.wwo pisze:Ta jasne zrównanie w kwocie już następuje, tj. 800 zł. czyli wszystko się zgadza, zgodnie z projektem.
Wyborne. To TY MI zarzuciłaś posługiwanie się kłamstwem, a teraz oczekujesz że ja będę dowodził swojej niewinności? Lubisz czytać rzeczy, których nie rozumiesz, poczytaj o ciężarze dowodu. Znajdziesz nawet na to piękną łacińską paremię, które tak lubisz.m&m pisze:kronos79 pisze:
Tylko nie pisz mi proszę, co Ty WYWNIOSKOWAŁAŚ z moich wypowiedzi, bo za Twoje czytanie ze zrozumieniem nie odpowiadam.To w takim razie przedstaw konkretny cytat, w którym trybunał dosłownie tak powiedział, a nie swoje wnioskowanie, które z resztą jest błędne. A dlaczego to już wcześniej podparłam nawet odpowiednim cytatem.Jeśli nadal uważasz, że pisząc, cytuję: "Jednocześnie TK zauważył, że różnicowanie sytuacji opiekunów osób NIEPEŁNOLETNICH oraz opiekunów DOROSŁYCH jest zgodne z ustawą zasadniczą" skłamałem, to dalsza dyskusja nie ma sensu.
Czyli nadal się nie doczekałem.m&m pisze:Czcza gadanina.
Nie wynika i to że trybunał stwierdził, ze róznicowanie opiekunów dzieci i opiekunów dorosłych jest zgodne z ustawą zasadniczą dowodzi ten o to cytatkronos79 pisze:Wyborne. To TY MI zarzuciłaś posługiwanie się kłamstwem, a teraz oczekujesz że ja będę dowodził swojej niewinności? Lubisz czytać rzeczy, których nie rozumiesz, poczytaj o ciężarze dowodu. Znajdziesz nawet na to piękną łacińską paremię, które tak lubisz.m&m pisze:kronos79 pisze:
Tylko nie pisz mi proszę, co Ty WYWNIOSKOWAŁAŚ z moich wypowiedzi, bo za Twoje czytanie ze zrozumieniem nie odpowiadam.To w takim razie przedstaw konkretny cytat, w którym trybunał dosłownie tak powiedział, a nie swoje wnioskowanie, które z resztą jest błędne. A dlaczego to już wcześniej podparłam nawet odpowiednim cytatem.Jeśli nadal uważasz, że pisząc, cytuję: "Jednocześnie TK zauważył, że różnicowanie sytuacji opiekunów osób NIEPEŁNOLETNICH oraz opiekunów DOROSŁYCH jest zgodne z ustawą zasadniczą" skłamałem, to dalsza dyskusja nie ma sensu.
Pisząc, że Trybunał coś zauważył, nie muszę posługiwać się dosłownym cytatem. Gdy to robię używam narzędzia dedykowanego umieszczaniu cytatów. Z kolei cytat z którego wynika jasno to, co napisałem umieściłem zarówno ja jak i inny user forum.
A ty i inny user, na którego się powołujesz kierujecie sie po prostu błędnym rozumowaniem.m&m pisze:Zawsze przedmiotem badania przez TK i rozstrzygnięcia jest tylko taki zakres normy prawnej, który zostanie wskazany w sentencji jego orzeczenia (w typowym przypadku orzeczenia nie-zakresowego będzie to cała norma prawna). W konsekwencji, pozostały zakres normy należy uznać za wymykający się badaniu TK w tej konkretnej sprawie, a zatem taki, co do którego wciąż obowiązuje powszechne domniemanie zgodności norm prawnych z Konstytucją i co do którego nie wiadomo, czy jest zgodny z Konstytucją, czy też pozostaje z nią sprzeczny.
https://trybunal.gov.pl/uploads/media/Si ... calosc.pdf