śP na dorosłe dziecko - Świadczenia rodzinne

Strona 12 z 14    [ Posty: 140 ]

Napisano: 20 mar 2015, 13:13

wwo pisze:Ta jasne zrównanie w kwocie już następuje, tj. 800 zł. czyli wszystko się zgadza, zgodnie z projektem.
No to jednak dowodzisz, ze nie rozumiesz na czym polega zrównanie.
m&m

Napisano: 20 mar 2015, 13:19

Albo się mówi, żeby powiedzieć, albo się mówi - bo się mówi.
Na konferencji tylko mówiliście.
wwo

Napisano: 20 mar 2015, 13:21

A to do czego mają byc te twoje filozoficzne mądrości?
m&m

Napisano: 20 mar 2015, 13:24

m&m pisze:
kronos79 pisze:
Tylko nie pisz mi proszę, co Ty WYWNIOSKOWAŁAŚ z moich wypowiedzi, bo za Twoje czytanie ze zrozumieniem nie odpowiadam.
Jeśli nadal uważasz, że pisząc, cytuję: "Jednocześnie TK zauważył, że różnicowanie sytuacji opiekunów osób NIEPEŁNOLETNICH oraz opiekunów DOROSŁYCH jest zgodne z ustawą zasadniczą" skłamałem, to dalsza dyskusja nie ma sensu.
To w takim razie przedstaw konkretny cytat, w którym trybunał dosłownie tak powiedział, a nie swoje wnioskowanie, które z resztą jest błędne. A dlaczego to już wcześniej podparłam nawet odpowiednim cytatem.
Wyborne. To TY MI zarzuciłaś posługiwanie się kłamstwem, a teraz oczekujesz że ja będę dowodził swojej niewinności? Lubisz czytać rzeczy, których nie rozumiesz, poczytaj o ciężarze dowodu. Znajdziesz nawet na to piękną łacińską paremię, które tak lubisz.
Pisząc, że Trybunał coś zauważył, nie muszę posługiwać się dosłownym cytatem. Gdy to robię używam narzędzia dedykowanego umieszczaniu cytatów. Z kolei cytat z którego wynika jasno to, co napisałem umieściłem zarówno ja jak i inny user forum.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 20 mar 2015, 13:44

Czcza gadanina.
m&m

Napisano: 20 mar 2015, 13:47

m&m pisze:Czcza gadanina.
Czyli nadal się nie doczekałem.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 20 mar 2015, 14:02

" Daremne żale, próżny trud" - Adam Asnyk. (uzupełniam wcześniejszy cytat)
Bo m&m prowadzisz tu czczą gadaninę: Trybunał wskazał - ministerstwo, ministerstwo opracowało projekt, Wam dorosłym projekt się spodobał - tak w ramach konsultacji społecznych, już prawdopodobnie od kwietnia rozpocznie się proces legislacji i od lipca będzie obowiązywała ustawa.
To może m&m nie trać czasu i umyj okna - święta się zbliżają.
wwo

Napisano: 20 mar 2015, 14:57

Zdaje się, że już się tu zapętliliście w swoich wywodach. Może czas na mały reset? Taka ładna pogoda.
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 20 mar 2015, 15:00

kronos79 pisze:
m&m pisze:
kronos79 pisze:
Tylko nie pisz mi proszę, co Ty WYWNIOSKOWAŁAŚ z moich wypowiedzi, bo za Twoje czytanie ze zrozumieniem nie odpowiadam.
Jeśli nadal uważasz, że pisząc, cytuję: "Jednocześnie TK zauważył, że różnicowanie sytuacji opiekunów osób NIEPEŁNOLETNICH oraz opiekunów DOROSŁYCH jest zgodne z ustawą zasadniczą" skłamałem, to dalsza dyskusja nie ma sensu.
To w takim razie przedstaw konkretny cytat, w którym trybunał dosłownie tak powiedział, a nie swoje wnioskowanie, które z resztą jest błędne. A dlaczego to już wcześniej podparłam nawet odpowiednim cytatem.
Wyborne. To TY MI zarzuciłaś posługiwanie się kłamstwem, a teraz oczekujesz że ja będę dowodził swojej niewinności? Lubisz czytać rzeczy, których nie rozumiesz, poczytaj o ciężarze dowodu. Znajdziesz nawet na to piękną łacińską paremię, które tak lubisz.
Pisząc, że Trybunał coś zauważył, nie muszę posługiwać się dosłownym cytatem. Gdy to robię używam narzędzia dedykowanego umieszczaniu cytatów. Z kolei cytat z którego wynika jasno to, co napisałem umieściłem zarówno ja jak i inny user forum.
Nie wynika i to że trybunał stwierdził, ze róznicowanie opiekunów dzieci i opiekunów dorosłych jest zgodne z ustawą zasadniczą dowodzi ten o to cytat
m&m pisze:Zawsze przedmiotem badania przez TK i rozstrzygnięcia jest tylko taki zakres normy prawnej, który zostanie wskazany w sentencji jego orzeczenia (w typowym przypadku orzeczenia nie-zakresowego będzie to cała norma prawna). W konsekwencji, pozostały zakres normy należy uznać za wymykający się badaniu TK w tej konkretnej sprawie, a zatem taki, co do którego wciąż obowiązuje powszechne domniemanie zgodności norm prawnych z Konstytucją i co do którego nie wiadomo, czy jest zgodny z Konstytucją, czy też pozostaje z nią sprzeczny.
https://trybunal.gov.pl/uploads/media/Si ... calosc.pdf
A ty i inny user, na którego się powołujesz kierujecie sie po prostu błędnym rozumowaniem.
Bo logicznym jest, ze jezeli co do pewnych tresci istnieje tylko domniemanie konstytucyjnosci, ico do których nie wiadomo czy sa zgodne z konstytucją czy tez z nią sprzeczne, nie da sie powiedzieć, że sa zgodne z ta konstytucją, jak ty to twierdzisz.
I pisz se teraz co chcesz.
m&m

Napisano: 20 mar 2015, 15:01

ogłaszam - game over :!:
Kati@

Strona 12 z 14    [ Posty: 140 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x